Şehitlerimizi uğurluyoruz

Şehitlerimizi uğurluyoruz -Helikopter kazasında şehit olan uzman çavuş Muharrem Saygün, Samsunda toprağa verildi -Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, şehidin Merzifon Askeri Havaalanına getirilen cenazesini karşıladı (Fo


SAMSUN (A.A) - Hakkarinin Yüksekova ilçesindeki helikopter kazasında şehit olan piyade uzman çavuş Muharrem Saygün (26), Samsunun Havza ilçesinde toprağa verildi.
     Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı Helikopter Filosunda düzenlenen törenin ardından Saygün ile aynı kazada şehit olan Piyade Teğmen Nuri Akmanın cenazeleri, askeri kargo uçağıyla Merzifon Askeri Havaalanına getirildi.
     Buradaki karşılama törenine, şehitlerin yakınları ile Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ile mülki ve askeri erkan katıldı.
     Şehit Teğmen Akmanın cenazesi, toprağa verileceği Samsunun Vezirköprü ilçesine gönderilirken, Saygünün cenazesi helallik alınması için Amasyanın Suluova ilçesi Girne Mahallesindeki baba evine getirildi.
     Burada helallik alınmasının ardından şehit Saygünun naaşı, cenaze töreninin düzenleneceği Samsunun Havza ilçesi Eymir köyüne götürüldü.
     Köy kabristanı yanında düzenlenen cenaze törenine şehidin babası Kadir, annesi Muazzez, eşi Aslı, çocukları 3 yaşındaki Aysima ve 9 aylık Asi Buğlem, yakınları, Amasya Valisi Abdil Celil Öz, Amasya Milletvekili Avni Erdemir, Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hacı Abdullah Doğan, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir ile çok sayıda vatandaş katıldı.
     Saygünün cenazesi, Samsun Müftüsü Hayrettin Öztürkün kıldırdığı cenaze namazının ardından, aynı yerdeki aile kabristanında toprağa verildi.
    
     Muhabir: Özgür Uyaroğlu - Cihan Okur - Fatih Mehmet Kürkçü - Orhan Topal
     Yayıncı: Tuncer Çetinkaya
<< Önceki Haber Şehitlerimizi uğurluyoruz Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER