Şekerbank Üreten Anadolu Buluşmaları toplantısı

Şekerbank Üreten Anadolu Buluşmaları toplantısı -Şekerbankın 60. kuruluş yılına özel olarak düzenlediği Üreten Anadolu buluşmalarının ilki Afyonkarahisarda gerçekleştirildi -Şekerbank Genel Müdürü Uluşahin: -Kurul


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Şekerbank Genel Müdürü Meriç Uluşahin, Türkiyenin içinde bulunduğu koşullarda uzun vadeli amaçlara ulaşılması için, ekonominin tüm birimlerinin üretimi ve istihdamı artıracak, ülkeyi rekabetçi büyüme oranlarına ulaştıracak bir vizyon doğrultusunda hareket edilmesi gerektiğini belirterek, Anadolunun üreten kesimleri, kuşkusuz bu vizyona ulaşmakta kilit rol oynayacaktır dedi.
     Şekerbankın 60. kuruluş yılına özel düzenlediği Üreten Anadolu buluşmalarının ilk toplantısı Afyonkarahisarda bir otelde gerçekleştirildi.
     Toplantının açılışına katılan Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, kentin termal enerji, sucuk, lokum gibi kendine has ürünlerine yönelik otel ve kuruluşlarıyla markalaşma yolunda emin adımlarla ilerlediğini söyledi.
     Markalaşma konusunda yerel yönetim, sivil toplum örgütleri ve müteşebbislerin uyum içerisinde ve iş birliğiyle çalıştıklarını belirten Balkanlıoğlu, Afyonkarahisarın geçmişten gelen değerleri ve birikimiyle markalaşma konusunda hak ettiği yerlere geleceğine inandığını vurguladı.
     Şekerbank Genel Müdürü Meriç Uluşahin ise son 10 yılda gösterdiği büyüme performansıyla Türkiyenin, küresel ekonomi liginde 4 basamak atlayarak, dünyanın en büyük 16. ekonomisi haline geldiğini hatırlattı.
     Türkiyede tasarrufun, Gayrısafi Yurtiçi Hasılaya (GSYİH) oranının, gelişmiş ve gelişmekte olan ülkeler ortalamasının altında seyrettiğini, sermaye birikiminin ise yeterli düzeyde olmadığını ifade eden Uluşahin, şunları söyledi:
     Bu ortamda uzun vadeli amaçlarımıza ulaşmak için, finans sektörü, reel sektör ve ekonominin tüm birimlerinin tek yolu, üretimi ve istihdamı artıracak ve ülkemizi rekabetçi büyüme oranlarına ulaştıracak bir vizyon doğrultusunda hareket etmesidir. Anadolunun üreten kesimleri, kuşkusuz bu vizyona ulaşmakta kilit rol oynayacaktır. Bu nedenle, Üreten Anadolu Buluşmalarının ilkine, Anadoluda ayrıcalıklı yeri olan Afyonkarahisardan başladık. Üreten Anadolu Buluşmaları projesi, banka olarak tarıma, esnafa, KOBİlere ve işletmelere odaklı Anadolu Bankacılığı stratejisinin bir sonucudur. Kuruluşumuzdan bu yana, 60 yıldır iyi ve kötü günde üretenlerin yanında yer aldık ve Anadolunun bankası olduk. Bugün de ilk günkü heyecanımızla Anadoluda üretimi destekliyor ve Türkiye ile büyüyoruz.
     Afyonkarahisarın hem ulusal hem de uluslararası marka olma yolunda çok sayıda ürüne sahip bir il konumunda bulunduğuna değinen Uluşahin, bu ürünlerin hak ettiği değeri bulması ve emeğin bir markaya dönüşmesi için, uygun koşullarda Afyonkarahisara özel bir Markalaşma Kredisi geliştirdiklerini kaydetti.
    
     Muhabir: Mustafa Güngör
     Yayıncı: Murat Taydaş
<< Önceki Haber Şekerbank Üreten Anadolu Buluşmaları toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER