Sergisinin gelirini Yunan çocuklara bağışladı

Sergisinin gelirini Yunan çocuklara bağışladı -Gazeteci-yazar Uğur Oral, Atinada açacağı "Aynı Gökyüzünün Altında" fotoğraf sergisinin gelirini Yunanistandaki engelli çocuklara bağışladı -Uğur Oral: "Yunanistan ekonomik krizde. Biz d


İZMİR (A.A) - Nevbahar Kabaklı - Gazeteci-yazar Uğur Oral, Atinada açacağı "Aynı Gökyüzünün Altında/Under The Same Sky" fotoğraf sergisinin gelirini engelli Yunan çocuklara yardım amacıyla kurulan Amimoni Vakfına bırakacak.
     Uğur Oral, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ekonomik krizdeki Yunanistana dost ve komşu ülkenin insanları olarak yardımcı olmak düşüncesiyle harekete geçtiğini, "Aynı Gökyüzünün Altında" isimli projesinin tüm gelirini Yunan vakfına bağışlama kararı aldığını söyledi.
     Oral, geçen yıl aralık ayında "Bırak Hayat İçine Aksın" adlı fotoğraf sergisini açtığında ilgi gösteren Yunan dostlarından Atinada da bir sergi açması yönünde davet aldığını kaydetti.
     Yunanistanın İzmir Başkonsolosu Theodor Çakarisin de desteği ile projenin genişletildiğini, bir ayağı İzmir diğer ayağı Atina olan sergi oluşturulması fikrinin ortaya çıktığını dile getiren Oral, şöyle konuştu:
     "Atinaya gideceğim İzmirin güzelliklerini anlatacağım. Atinadan dönünce de burada Atinanın güzelliklerini anlatacağım. Yani bu karşılıklı bir kültür alışverişi halini aldı. Sonra bu kartopu biraz daha büyüdü. Dedim ki Yunanistan ekonomik krizde. Biz dostsak, komşuysak bu zor durumda yardımcı olmamız lazım. Bu sergiden para istemiyorum. Her masrafı da üstleniyorum. Hatta gelirini de bağışlamak istiyorum. Yunan dostlarım Öyleyse nasıl bir şey yapalım- diye sorduğunda; Benim tutkum çocuklar, ben çocuklar için bir şey yapmak istiyorum dedim."
    
     -"Bir Türkün böyle bir çabası çok hoşlarına gitmiş"-
    
     Yunanistanda engelli çocuklara yardım amacıyla kurulmuş Amimoni Vakfı yöneticileriyle görüşüldüğünü, görme ve zihinsel engelli çocukların aileleri ve yakınları tarafından oluşturulan vakfın yönetiminin bu projeden memnun olduğunu söyleyen Oral, "Hele bir Türkün böyle bir çabası çok hoşlarına gitmiş" dedi.
     İzmir ve çevresinden 40 fotoğrafın yer alacağı sergide, satılan eserlerin gelirini vakfa bağışlayacağını kaydeden Oral, şimdiden tatlı bir heyecan yaşadıklarını ifade etti.
     Atina Booze Cooperativa Sanat Galerisinde 24 Mayısta açılacak serginin 10 gün boyunca gezilebileceğini dile getiren Oral, açılış dolayısıyla gideceği Atinada çekeceği fotoğrafları da İzmirde bir sergi ile sanatseverlerle buluşturacağını söyledi.
    
     -"Ülkeniz hakkında ne kadar yanılmışım"-
    
     Annesinin ailesinin Selanikten mübadele ile Türkiyeye geldiğini anlatan Uğur Oral, Selanike gittiğinde yaşadıkları sokağı bulduğunu, fotoğrafını çekip anneannesinin evinin salonuna astığını anlattı.
     İki halkın ön yargıları olduğuna işaret eden Oral, şunları söyledi:
     "Buraya gelen Yunanla konuştuğunuz zaman Ülkeniz hakkında ne kadar yanılmışım diyor. Aynı şeyi Türkler de söylüyor. Kardeşliği geliştirmenin en güzel yolu karşılıklı ziyaretler. Türkler gidip Yunanistanı, Yunanlar gelip Türkiyeyi görmeli. Gördükten sonra o ön yargıların hepsi yıkılır.
     Benim hedefim şu sergiyi görenlerin Gideyim bir de Türkiyeyi ben göreyim demesi. Burada açacağım sergide de Atinayı gören Bir de ben gideyim orayı göreyim desin. Sınıra getirdiğimiz her vatandaş ön yargıları yıkılmış yeni bir dünya vatandaşıdır. İnsanlar ne kadar merak eder ve karşılıklı ziyaret ederse bu benim için büyük bir gurur vesilesi olacak."
    
     Yayıncı: Mehmet Güldaş
<< Önceki Haber Sergisinin gelirini Yunan çocuklara bağışladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER