Serikteki şiddetli yağış

Serikteki şiddetli yağış -Geçen yıl Serikte yaşanan sel felaketi ile ilgili 4 milyon liralık ek ödeneğin İl Özel İdaresi hesabına aktarıldığı bildirildi


ANTALYA (A.A) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Menderes Türel, geçen yıl yaşanan sel felaketi ile ilgili 4 milyon liralık ek ödeneğin İl Özel İdaresi hesabına aktarıldığını bildirdi.
     Türel, yaptığı yazılı açıklamada, Serik ilçesine bağlı Gebiz beldesi Haskızılören köyünde 9 Ekim 2011de meydana gelen sel felaketi sonrasında Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından Maliye Bakanlığından istenen ödenek talebi gecikince AK Parti Antalya Milletvekillerinin konuyu Başbakan Recep Tayyip Erdoğana aktardıklarını belirtti.
     Başbakan Erdoğanın sel felaketi ile ilgili ödeneğin Antalya İl Özel İdaresi hesabına aktarılması yönünde Maliye Bakanı Mehmet Şimşeke bizzat talimat verdiğini ifade eden Türel, talimatın ardından Maliye Bakanlığının 4 milyon liralık ödeneği Kurban Bayramı öncesinde AFADa aktarıldığını kaydetti.
     Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Dr. Fuat Oktay ile bizzat görüştüğünü bildiren Türel, ödeneğin bir an önce Antalyaya gönderilmesini talep ettiğini, böylece 4 milyon liralık ek ödeneğin Antalya İl Özel İdaresi hesabına aktarılarak sorunun çözüldüğünü vurguladı.
     Geçen yıl 9 Ekimde Serik ilçesi Gebiz beldesine bağlı Haskızılören köyünde sel felaketi yaşanmış, 6 çiftçi sel sularına kapılmış, köyde bulunan çok sayıda ev ile Akçapınar köprüsü de tamamen yıkılmıştı.
    
     Muhabir: Yusuf Karadağ
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Serikteki şiddetli yağış Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER