Seydişehirde jeotermal umudu

Seydişehirde jeotermal umudu


KONYA (A.A) - Seydişehir Belediyesi tarafından İller Bankasına yaptırılan jeolojik-jeoteknik çalışmalar sonucu jeotermal su rezervi için sondaj kuyusu açılacak.
     Seydişehir Belediye Başkanı Abdulkadir Çat, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiyenin ve dünyanın en önemli değeri haline gelen jeotermal kaynakların öneminin her geçen gün artmakta olduğunu ifade etti.
     Türkiyenin jeotermal potansiyeli bakımından dünyada 7. sırada ve Avrupada ise birinci sırada olduğunu anlatan Çat, jeotermal enerjiyi şu anda yeteri kadar kullanamadıklarını belirtti.
     Çat, açığa çıkan enerjinin ancak yüzde 6sının kullanılabilindiğini dile getirdi. Jeotermal enerjinin günümüzde fosil enerji kaynaklarına göre önemli avantajlar sunduğunu vurgulayan Çat, şunları kaydetti:
     Elektrik üretimi, termal seracılık, soğutma, konutların ısıtılmasına kadar pek çok alanda kullanılan jeotermal kaynağın ilçemizde en iyi şekilde gün yüzüne çıkmasını ve ilçemizin gelişimine, değişimine katkı sağlamasını ümit ediyoruz. Memleketimize, halkımıza hayırlı uğurlu olsun.
     Seydişehir Belediyesinin İller Bankasına başvurusu ve jeotermal etüt talebi üzerine jeotermal olanakları araştırmak ve yer altındaki jeolojik yapıları belirlemek için bölgede jeolojik-jeofizik etüt çalışması yapıldı.
     İller Bankası Teknik Uzmanı Jeoloji Mühendisi Nilay Deniz, İller Bankası Konya Bölge Teknik Uzmanı Jeoloji Mühendisi Harun Öksüz ve yüklenici firma yetkilisi Fahri Ateşin hazır bulunduğu programda Ketirağılları mevkisine gidilerek yer teslimi yapıldı ve protokol imzalandı.
    
     Muhabir : Kadriye Kasap
     Yayıncı : Murat Aslan
<< Önceki Haber Seydişehirde jeotermal umudu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER