Siirtte İl Yenilik Platformu Çalıştayı yapıldı

Siirtte İl Yenilik Platformu Çalıştayı yapıldı


SİİRT (A.A) - Siirt Valiliğinin TÜBİTAKın desteğiyle yürüttüğü İl Yenilik Platformu Çalıştayı gerçekleştirildi.
     Vali Ahmet Aydın, Öğretmenevinde yapılan çalıştayın açılışında yaptığı konuşmada, Siirt Yenilik Platformunun Valiliğin yürütücülüğünde Siirt Üniversitesi, Dicle Kalkınma Ajansı, İl Özel İdaresi, Ticaret ve Sanayi Odası, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı ile Siirt İş Adamları Derneğinin katılımıyla yürütüldüğünü belirtti.
     Bu ve benzeri çalışmalarla gerçekten büyük olan Siirtin potansiyelini ortaya çıkarmak istediklerini belirten Vali Aydın, çalıştayın hayırlı olmasını diledi.
     AK Parti Siirt Milletvekili Afif Demirkıran da TÜBİTAKın projesine 11 ilin başvurduğunu, bunlardan birisinin Siirt olmasının sevindirici olduğunu söyledi.
     AK Parti Siirt Milletvekili Osman Ören ise çalıştayın hayırlara vesile olacağına inandığını belirterek, Siirtin sorunlarının ele alınacak olmasının sevindirici olduğunu dile getirdi.
     Ortadoğu Teknik Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Fizik Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Serhat Çakır da proje ile ilin stratejik planının hazırlanacağını bildirdi.
     Kentin potansiyelinin iyi değerlendirilmesi gerektiğini belirten Çakır, şöyle konuştu:
     Bilgiyi kullanarak ürünlerimizin gerçek değerlerini bulmalarını sağlayabiliriz. Narı öylesine sattığımız zaman kilosunu 50 kuruştan satarız. Bunun üzerine bir şeyler katarak meyve suyunu konsantre haline getirirsek biraz daha yüksek bir fiyatla satarız. Aynı narı ilaç sanayinde kullanırsak kilosunu 40 liradan satarız. Aradaki fark bilgiden kaynaklanıyor. Ham maddeyi bilgi ile değerlendirmeliyiz. Bu proje ile Siirtin potansiyeli ortaya çıkarılacak ve potansiyel ile ilgili olarak bir farkındalık oluşturulacak.
     Çalıştaya Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman, İl Özel İdare Genel Sekreteri Mahmut Kurtuluş, Dicle Kalkınma Ajansı Siirt Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Ömer Faruk Mergen, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ile Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili Nedim Kuzu da katıldı.
    
     Muhabir: Ayhan Mergen-Zekeriye Güneş/Meral Özdemir
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Siirtte İl Yenilik Platformu Çalıştayı yapıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER