Siirt heyetinin Trabzon gezisi sona erdi

Siirt heyetinin Trabzon gezisi sona erdi -Siirt Valisi Aydın: "Gezimizle halayla horonun kardeşliğini ilan ettik" -Trabzon Valisi Kızılcık: "Bu kardeşlik ülkemizin, toplumumuzun daha huzurlu, yaşanabilir, müreffeh Türkiyenin hak ettiğ


SİİRT (A.A) - Siirt ve Trabzon İl Genel Meclislerinin iki kenti "kardeş şehir" ilan etmelerinin ardından Trabzona giden heyet, Siirte döndü.
     Siirt Valisi Ahmet Aydın başkanlığındaki heyet, il genel meclislerinin, iki kentin kardeş şehir olmaları yönünde aldıkları karar kapsamında Trabzonda temaslarda bulundu. Yöneticiler ile sivil toplum kuruluş temsilcileri ve vatandaşlarla görüşen heyet, tarihi ve turistik mekanları gezdi.
     Trabzonun yanı sıra Rizeyi de ziyaret eden heyet, çay hasadı yaptı. 60 kişilik Siirt heyetinde il genel meclisi üyeleri, bazı kamu kurum ve kuruluş yöneticileri, sivil toplum kuruluş temsilcileri ile basın mensupları yer aldı. AK Parti Siirt Milletvekili Osman Ören de gezinin bir bölümüne katıldı.
     Geziyi değerlendiren Vali Aydın, Trabzonda çok sıcak karşılandıklarını, Anadolu insanının sıcaklığını, samimiyetini ve sevecenliğini bir kez daha gördüklerini söyledi.
     İki ilin il genel meclislerinin, iki kentin kardeş şehir olmaları yönünde aldıkları kararın çok anlamlı olduğunu vurgulayan Aydın, kararın, asırlardan beri var olan ancak son yıllarda çeşitli güçler tarafından bozulmaya çalışılan kardeşlik duygularının pekişmesine vesile olduğunu belirtti.
     Aydın, "Gezimizle halayla horonun kardeşliğini ilan ettik. Trabzonlu kardeşlerimizle halay çektik, horon teptik. Bütün bunları yaparken de aynı zamanda birbirimize ne kadar yakın olduğumuzu ne kadar ayrılmaz parçalar olduğumuzu gördük. Trabzon heyetini de en kısa zamanda ilimizde ağırlamak istiyoruz" dedi.
     Trabzon Valisi Recep Kızılcık da Siirt heyetini kentlerinde ağırlamaktan son derece mutlu olduklarını dile getirerek, 2 ilin il genel meclisini aldıkları karardan dolayı kutladı.
     Kızılcık, şunları söyledi:
     "Bu kardeşlik ülkemizin, toplumumuzun daha huzurlu, yaşanabilir, müreffeh Türkiyenin hak ettiği yere gelmesine hizmet edecektir. Elini iki taşın altına koyma cesaretini ve kararlığını gösterip bir kez daha kardeş olduğumuzu bu karar ve birliktelikle bütün dünyaya ilan ediyoruz. Bu kardeşlik diğer illere yayılacaktır."
     Trabzon İl Genel Meclis Başkanı Haydar Revi ise diğer 79 kenti de kardeş gördüklerini kaydederek, "Bunu Peygamber efendimizin veda hutbesinde de görüyoruz. Peygamber efendimiz, kimsenin diğerine üstün olmadığını belirtiyor ve kardeş olmamızı istiyor. Bunu yaşamı ve söylemleriyle de bize göstermiştir. Ümit ediyorum yaptığımız Türkiyeye ölçü olur ve yaygınlaşır" diye konuştu.
     Siirt İl Genel Meclis Başkanı Fırat Soysal, Türkiyenin son yıllarda büyük bir değişim geçirdiğini, kalkındığına işaret ederek, gezinin ülkeyi bölmek isteyenlere cevap niteliğini taşıdığını söyledi. Soysal, "Biz biriz, beraberiz, asırlardan beri aynı topraklar için savaştık, aynı havayı soluduk" dedi.
    
     Muhabir: Ayhan Mergen - Zekeriye Güneş / Nurten Aslan
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Siirt heyetinin Trabzon gezisi sona erdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER