Simavda jeotermal, otomasyona bağlanıyor

Simavda jeotermal, otomasyona bağlanıyor


KÜTAHYA (A.A) - 10 bin konutun jeotermal enerji ile ısındığı Simavda, jeotermal enerjinin otomasyona bağlanacağı bildirildi.
     Simav Belediye Başkanı Kasım Karahan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Eynal Kaplıcalarındaki jeotermal enerjinin izolasyonlu çelik borularla ilçe merkezine getirilerek 10 bin konutun ısındırıldığını söyledi.
     Gelecek yıl bu rakamı 13 bin konuta çıkarmayı hedeflediklerini belirten Karahan, şunları kaydetti:
     Simav jeotermal ısıtma sistemlerinin otomasyonla kontrolü projesi uygulamasına çok yakında başlayacağız. Bu projenin bedeli yakalaşık 586 bin 746 lira olacak. Otomasyon uygulamasının yaklaşık 10 ay gibi sürede tamamlanmasını planlıyoruz. Mevcut sistem ile önlenemeyen hat ve bina içi kaçaklar otomasyon sisteminin devreye girmesiyle önemli ölçüde azaltılacak. Diğer taraftan belediyenin bu sistemle ısıtma hizmeti vermesinde en büyük gider kalemimizi oluşturan elektrikte de yüzde 40 civarında tasarruf sağlanacak. Proje bedelinin yarısını Zafer Kalkınma Ajansı, yarısını da Simav Belediyesi karşılayacak. Proje ile hayata geçirilecek otomasyon uygulaması Türkiyede bir ilk olma özelliği taşıyor. Bunun için projeye bağlı olarak ilk malzeme alım ihalemiz belediyemiz açısından yeni yılın da ilk ihalesi olacak. ihalemiz 8 Ocak 2013de belediyemiz ihale salonunda yapılacak.
    
     Muhabir: Zekeriya Türkel / Hadi Şengül
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Simavda jeotermal, otomasyona bağlanıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER