Simavdan kısa kısa

Simavdan kısa kısa -Ramazan pidesi fiyatları açıklandı


KÜTAHYA (A.A) - Simavda ramazan pidesi fiyatları açıklandı.
     Simav Fırıncılar Odası Başkanı Tahir Özlüer, gazetecilere yaptığı açıklamada, odaya bağlı olan pide ve ekmek fırınlarında 350 gram normal susamlı pidenin 1 lira, bol susamlı ve yumurtalı pidenin ise 1 lira 25 kuruştan satılacağını bildirdi.
     Geçen yıl 400 gram pidenin 1 liradan satıldığını ifade eden Özlüer, Kütahya Esnaf Odalar Birliğinin bu yıl açıklanan fiyatları uygun bulduğunu söyledi.
     Özlüer, bu yıl pidenin gramajının 50 gram düşürüldüğünü belirterek, Simavdaki tüm pide ve ekmek fırınları 2010 ve 2011 yıllarında her türlü girdi maliyetlerinin artmasına rağmen zam yapmamıştı. Bu yıl zam yapmaktansa gramaj düşüklüğü yoluna gittik. Bu kararımızı Kütahya Esnaf Odaları Birliği de onaylandı dedi.
    
     -Buğday ve arpa hasadı başladı-
    
     Simav ilçesinde buğday ve arpa hasadı yapılmaya başlandı.
     Simav Ziraat Odası Başkanı Kadir Bütüner, arpa ve buğday hasadının biçerdöverlerle yapıldığını, tane kaybına karşı çok dikkatli olduklarını söyledi.
     İlçe merkezi, belde ve köylerde hasadın devam ettiğini anlatan Bütüner, Biçerdöverler çiftçimizin işlerini kolaylaştırdı. Bu hasat sırasında dikkat edilmesi gereken en önemli husus tane kaybının en az düzeyde kalmasıdır. Çiftçilerimiz buna dikkat etsinler. Gerekirse odamızı arayarak bizleri durumdan haberdar edebilirler diye konuştu.
     Biçerdöver operatörü Tayfun Gündoğan da yaklaşık 15 gündür Simav ve çevresinde hasat yaptıklarını anlatarak, dekar başına 16 lira, saman balyalama işlerinde ise balya başına 1 lira 30 kuruş ücret aldıklarını kaydetti.
    
     Muhabir : Zekeriya Türkel / Sinan Balcıkoca
     Yayıncı : Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Simavdan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER