Simavdan kısa kısa

Simavdan kısa kısa -Hastane inşaatına 35 milyon lira ödenek


KÜTAHYA (A.A) - Maliye Bakan Yardımcısı Abdullah Erdem Cantimur, Simav ilçesinde hastane inşa edilmesi için 35 milyon lira ödenek ayrıldığını bildirdi.
     Cantimur, gazetecilere yaptığı açıklamada, mevcut hastanenin 19 Mayıs 2011de meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki depremde hasar gördüğünü ve bazı bölümler tahliye edildiğinden sorunlar yaşandığını belirtti.
     Yeni hastane yapımına ilişkin gelişmeleri Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas ile görüştüğünü ifade eden Cantimur, şunları kaydetti:
     Simav Devlet Hastanesinin inşası için 35 milyon lira ödenek hazır. İnşaata hemen başlanacak durumda olmasına rağmen 8 aydır arsa yeri tartışmalarından dolayı başlanamadı. Bu durum çok üzücü. Belediye Başkanı yer konusunda yardımcı olması gerekiyor. Mevcut hastanenin yeri, yeni hastane için uygun değil. Mevcut yer küçük. Hastanenin buraya yapılmasının uygun olmadığını Sağlık Bakanlığı yetkilileri bildirdi. Hastane yerinin herkesin rahat ulaşabileceği yerde olması gerekir. Yerel yöneticilerin hastane gibi halkın sağlığını ilgilendiren konularda daha duyarlı olması gerekir. Kısa sürede hastane arsası sorununu çözmeyi umuyorum.
     Cantimur, hastane yapılacak arsa için de 2 milyon lira ödenek ayrıldığını sözlerine ekledi.
    
     -İş adamlarından bin aileye gıda yardımı
    
     (Fotoğraflı)
    
     Simav Ticaret ve Sanayi Odası, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin (TOBB) desteğiyle ramazan ayı dolayısıyla ilçede bin aileye gıda yardımı yaptı.
     Oda Başkanı Şeref Kazcıoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, ramazan ayı dolayısıyla dağıtılan gıda paketleriyle mümkün olduğunca dar gelirli ve muhtaç ailelere yardımcı olmaya çalıştıklarını bildirdi.
     Bir gıda kolisinde 5 kilo ay çiçeği yağı, birer paket makarna, arpacık şehriye, toz şeker, çay ve pirinç bulunduğunu belirten Kazcıoğlu, toplam 40 bin liralık bin gıda paketinin bin aileye adreslerinde dağıtıldığı bilgisini verdi.
     Kazcıoğlu, en büyük sıkıntıyı gıda paketlerinin dağıtım listelerinin belirlenmesinde yaşadıklarını anlatarak, Bu konuda Simav Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Simav Belediyesi ve mahalle muhtarlarından aldığımız dar gelirli ve yardıma muhtaç ailelerin listelerinden yararlandık ifadesini kullandı.
    
     -Hastaneye 800 bin lira tıbbi cihaz ve alet ödeneği
    
     (Fotoğraflı)
    
     AK Parti Simav İlçe Başkanı Mehmet Yağcı, Simav Doç. Dr. İsmail Karakuyu Devlet Hastanesinin ihtiyacı olan tıbbi cihaz ve aletlerin alınması için toplam 800 bin lira ödenek sağlandığını bildirdi.
     Yağcı, gazetecilere yaptığı açıklamada, renkli ultrason, seyyar solunum ve duyum ölçüm cihazları, kapalı ameliyatlarda kullanılan bilgisayar destekli kamera sistemleri, diyaliz makineleri ve seyyar diyaliz cihazlarının alınması, ısınma, elektrik ve su giderleri için toplam 800 bin lira ödeneğin hastane yönetimine aktarıldığını belirtti.
     Hastanenin eksiklerini gidermek ve ihtiyaçlara cevap vermeyi görev kabul ettiklerini anlatan Yağcı, şunları kaydetti:
     Hastane yönetiminin teşhis ve tedavilerde gerekli olan tıbbi cihaz eksikliklerini kısa bir süre önce AK Parti Kütahya Milletvekillerimiz İdris Bal ve Vural Kavuncunun girişimleriyle 600 bin lira ödenek sağlayarak giderdik. Şimdi de hastane yönetiminin bildirmesi üzerine elektrik, su ve ısınma alanında kullanılmak üzere 200 bin lira ödenek sağlandı. Bu ödeneklerin sağlanmasını kendilerine görev olarak kabul edip gerçekleştiren milletvekillerimize halkımız adına teşekkür ederim.
    
     Muhabir: Zekeriya Türkel / Sedat Gök
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Simavdan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER