Simavdan kısa kısa

Simavdan kısa kısa -Jeotermal enerjiye 3 bin yeni abone


KÜTAHYA (A.A) - Simav ilçesinde, yaklaşık 10 bin olan jeotermal enerjiyle ısıtılan konut ve iş yeri sayısının 13 bine çıkarılması için çalışma yürütülüyor.
     Alt yapı çalışmalarını inceleyerek yetkililerden bilgi alan Simav Belediye Başkanı Kasım Karahan, burada yaptığı açıklamada, bu yıl için söz verdikleri 3 bin konut ve iş yerine enerji sağlanması çalışmalarını ilkbahar mevsiminde başlattıklarını bildirdi.
     Yer altına hat döşeme çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini belirten Karahan, şunları kaydetti:
     Karakür ve 101 Evler mahallelerimizde çalışmalarımızı tamamladık. Çavdır ve Değirmenciler mahallelerimizdeki konut ve iş yerlerimizi de mevcut hattımızdan ısıtmak için çalışmalarımız sürüyor. Bunun yanında ekiplerimiz çalışmalarını bu günlerde Esenevler ve Keklik Tepe mahallelerine kaydırdı. Bu iki mahalledeki vatandaşlarımız bu kış jeotermal enerjiyle ısınacak. Simavda jeotermal enerjiyle ısınan konut ve iş yeri sayımız 13 bini bulacak.
     Karahan, gelecek yıl abone sayısını 3 bin daha artırıp ilçenin tamamını jeotermal enerjiyle ısıtarak Guinness Rekorlar Kitabına girmeyi hedeflediklerini sözlerine ekledi.
    
     -Bayram alışverişleri esnafı sevindirdi
    
     (Fotoğraflı)
    
     Simav ilçesinde, Ramazan Bayramı öncesi vatandaşların alışveriş merkezleri ve pazarlardan ihtiyaçlarını karşılamaya başlaması, esnafı sevindirdi.
     Kentte vatandaşlar, Ramazan Bayramına az bir süre kala alışveriş için marketlerle halk pazarına ilgi gösterdi. Pazarda en fazla bayramlık şeker, çikolata, kolonya ile ayakkabı, çorap, tişört, pantolon gibi ürünler satılıyor.
     Esnaf, vatandaşların bayram alışverişine ilgisinin yüzlerini güldürdüğünü, ramazan ayı süresince bu günleri beklediklerini bildirdi.
     Şeker, çikolata, çay, kahve gibi gıda maddeleri satan Şener Er, gazetecilere yaptığı açıklamada, geçen yıla göre fiyatlara zam yapılmadığını söyledi.
     Bayramlık şekerlerin yerini çikolataların aldığını ifade eden Er, Vatandaş bayramda misafirlerine ikram etmek üzere şeker yerine çikolata ve çikolatalı ürünlere daha fazla ilgi gösteriyor. Geçen yıla göre fiyatlar aynı, zam yapmadık. Vatandaşın yoğun bayram alışverişi yüzümüzü güldürdü dedi.
    
     Muhabir: Zekeriya Türkel
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber Simavdan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER