Simavdan kısa kısa

Simavdan kısa kısa -Muradınlar Yerleşkesi yolu ışıklandırıldı


KÜTAHYA (A.A) - Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Simav Meslek Yüksekokulu Muradınlar Yerleşkesi yolu ışıklandırıldı.
     Muradınlar Mahalle Muhtarı Mustafa Karabulut, yaptığı açıklamada, okulda yaklaşık 2 bin 200 öğrencinin eğitim ve öğretim gördüğünü, özellikle akşamları okula giden öğrencilerin yolun ışıklandırması olmadığından zorluk yaşadıklarını söyledi.
     Yolun, Osmangazi Elektrik Dağıtım AŞ Simav İşletme Başmühendisliği tarafından aydınlatıldığını belirten Karabulut, Kredi ve Yurtlar Kurumu Yurdundan ve TOKİ bölgesinden yerleşkeye kadar 25 aydınlatma direği dikildi. Bunlara lamba bağlandı. Yapılan çalışma ile Muradınlar Mahallesi girişinden, TOKİ bölgesindeki çıkışa kadarki yol ışıklandırıldı. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum dedi.
    
     -Eynal markalı domates üretildi
    
     (Fotoğraflı)
    
     Eynal Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Osman Keldi, yaklaşık 350 dekarlık bir alanda ve jeotermal enerji ile ısıtılan seralarda Eynal markasıyla domates üretildiğini bildirdi.
     Keldi, yaptığı açıklamada, Eynalda 300 hektarlık alanda organik domates, 50 dekarlık alanda salatalık üretimi ve seraların yaklaşık 40 dekarında da topraksız tarım yapıldığını belirterek, Kooperatif üyelerimizin kendilerine ait seralarda yetiştirdikleri ürünler artık Eynal markasıyla tüketiciye ulaşıyor. Bursa, Eskişehir ve Balıkesir illeri yanında daha birçok ilden ve hiper marketlerden talep var. Şimdilik Bursa, Eskişehir ve Balıkesir illerindeki aracılarımıza ürün yetiştirebiliyoruz dedi.
     Keldi, bu mevsimlerde seralardan günlük 25-30 ton arasında rekolte alındığını sözlerine ekledi.
    
     -Simav Müftüsü Yükselden Muharrem ayı mesajı
    
     (Fotoğraflı)
    
     Simav Müftüsü Yakup Yüksel, Muharrem ayının diğer aylardan daha farklı ve öneme haiz bir ay olduğunu söyledi.
     Yüksel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu ayın aşure gibi önemli bir günü içinde barındırdığını söyledi.
     Bu ayın bir diğer adının Kutlu Ay olarak da nitelendirildiğini ifade eden Yüksel, şöyle konuştu:
     Ramazan ayından sonra en faziletli oruç, Allahın ayı olan Muharrem ayında tutulan oruçtur. Ayrıca bu ayın içinde yer alan Aşure Günü, ülkemizde ve tüm İslam aleminde pişirilen ve herkese dağıtılan aşurelerle halk arasında birlik ve beraberliğin tesisine kardeşlik duygularının gelişimine de katkı sağlamaktadır. Simav Müftüsü olarak rahmeti ve bereketi bol olan böylesine güzel bir aya girmenin sevinci ve mutluluğu ile tüm hemşehrilerimizin ve İslam aleminin Hicri Yılbaşını tebrik eder, hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Haktan niyaz ederim.
    
     Muhabir: Zekeriya Türkel / Hadi Şengül
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber Simavdan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER