Simavdan kısa kısa

Simavdan kısa kısa -Hastane inşaatı için zemin etüdü


KÜTAHYA (A.A) - Simav Kaymakamı Yüksel Ünal, ilçede hastane inşa edilmesi için 4 alanda zemin etüdü yapıldığını bildirdi.
     Ünal, AA muhabirine, 19 Mayıs 2011de meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki depremden sonra kullanılamaz raporu verilen ve boşaltılan Doç. Dr. İsmail Karakuyu Simav Devlet Hastanesine yeni bina yapılması için çalışma yürütüldüğünü söyledi.
     Binanın Toplu Konut İdaresince (TOKİ) inşa edileceğini belirten Ünal, şöyle konuştu:
     Hastanenin nereye yapılacağı konusunda kesin bir bilgimiz yok. Sağlık Bakanlığı görevlileri, 4 farklı noktada zemin etüdü yaptı. Bunlar; yaz aylarında panayır kurulan Leylekkürü mevkisindeki alan, Muradınlar Mahallesinde Yunus Emre konutlarının bulunduğu alan, 3üncüsü Belediye Meclisi tarafından kararlaştırılan ve Sağlık Alanı ilan edilen sanayi bölgesi, 4üncüsü de Beyce beldesinde yaklaşık 30 dekar büyüklüğündeki alandır.
     Ünal, en büyük temennisinin, Sağlık Bakanlığı tarafından en doğru yer tespit edilerek bir an evvel bu sorunun çözüme kavuşturulması ve ilçe halkının sıkıntılarının giderilmesi olduğunu sözlerine ekledi.
    
     -Bilgi evlerinden kadınlar da yararlanacak
    
     (Fotoğraflı)
    
     Simav Belediye Başkanı Kasım Karahan, geçen yıldan itibaren öğrencilere yönelik oluşturdukları bilgi evlerinden kadınların da yararlanabileceğini bildirdi.
     Karahan, AA muhabirine, bilgisayar ve internet donanımlı bilgi evlerinde daha önce ev kadınlarına bilgisayar kullanım kursu açtıklarını söyledi.
     Bazı kadınların, Halk Eğitim Merkezi il iş birliğine gidilerek yeniden kurs açılmasını talep ettiğini anlatan Karahan, kurs için isteklilerin Belediye Sosyal Hizmetler Müdürlüğüne başvurabileceğini dile getirdi.
     Karahan, kentte 5 noktada hizmet veren bilgi evlerinden gündüz öğrencilerin yararlandığını belirterek, Bilgiye ve beceriye ulaşmanın, bilgisayar kullanabilmenin en yakın adresi bilgi evlerimizdir. Buralarda her türlü mesleki kursu da açabiliriz. Bunun yanında daha fazla kitlelere Okullar Hayat Olsun projesi kapsamında okullarımızın salonlarında da kurs ve seminerler verebiliriz diye konuştu.
    
     -İtfaiyeden baca temizliği uyarısı
    
     (Fotoğraflı)
    
     Simav Belediyesi İtfaiye Müdürü Mustafa İşleyen, olası yangınlara karşı baca temizliği konusunda vatandaşları uyardı.
     İşleyen, AA muhabirine, temizlenmeyen soba bacalarının yangın ve zehirlenmeler yoluyla ölümlere varabilen sonuçlar doğurabildiğini söyledi.
     Kış aylarında özellikle lodosun etkin olduğu zamanlarda zehirlenme ve yangınların önlenmesi için baca temizliğine özen gösterilmesi gerektiğine dikkati çeken İşleyen, şöyle konuştu:
     Sobalarda yanma olayının olgunlaşması gerekiyor. Yanmayan sobalar zehirli gaz üreterek ölümcül sonuçlar doğmasına neden olabiliyor. Zehirli karbonmonoksit gazı lodoslu, kötü hava koşullarında daha çok oluşabilir. Sobaları uyku haline alıp yatılmaması gerekiyor. Rüzgar vasıtasıyla geri tepme dediğimiz olay meydana gelebilir. Soğuk havalarda elektrikli ısıtıcıların kullanımı yaygınlaşıyor. İlçemizdeki binalarda 30 yıl önce yapılan elektrik tesisatları, kısa devreye neden olabilir. Elektrikli ısıtıcılar, uyurken açık bırakılmamalıdır. Isıtıcılara bir şey temas ettiğinde hemen tutuşabilir veya zaman içinde aşırı ısınmaktan plastik aksamı alev alıp yangın çıkarabilir. Ayrıca cihazların aşırı kullanımı sonucu elektrik donanımına aşırı yüklenme olduğundan kısa devre meydana gelebilir.
    
     Muhabir: Zekeriya Türkel / Sedat Gök
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber Simavdan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER