Simavdan kısa kısa

Simavdan kısa kısa -AK Parti Siyaset Akademisi dersleri başladı


KÜTAHYA (A.A) - AK Parti Simav İlçe Teşkilatı tarafından organize edilen "Siyaset Akademisi" dersleri başladı.
     Akademiye kayıt yaptıran 113 katılımcıya ilk dersi, Selçuk Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Abdullah Topçuoğlu verdi.
     Topçuoğlu, siyasetin insanın yaratılışından beri var olduğunu ve tarihi bilmeden toplumsal yapıyı çözmenin imkansızlaştığını söyledi.
     Osmanlı Devletinin felsefesinin, "İnsanı Yaşat ki Devlet Yaşasın" felsefesinden oluştuğunu belirten Topçuoğlu, şöyle konuştu:
     "Bu felsefe, Osmanlının son zamanlarında değişmeye başlamış. Son zamanlar da ise Güçlü Ordu, Güçlü Devlet sloganına dönüşmüş. Osmanlıdan beri darbeler belli başlı kişiler tarafından yönetilmiş ve uygulanmıştır. Her darbe planlıdır ve darbenin ön hazırlığı vardır. Bundan dolayı darbe yapılınca büyük paralar heba olur. 28 Şubatta Türkiyeden resmi rakamlara göre 80 milyar dolar buhar olmuştur. Bu paraların bir kısmı organizatörlere bir kısmı da maşaların cebine girer. 42 milyar doları üç farklı banka kasaları üzerinden çıkartıldı. Sadece Cem Uzan ve ailesinin kaçırdığı miktar 24,5 milyar dolar."
    
     -Öğrencilerden örnek davranış
    
     (Fotoğraflı)
    
     Yusuf Koyuncuoğlu İlkokulu öğrencileri kendi aralarında topladıkları bir günlük okul harçlıklarını, 11-12 Mayısta Simav Belediyesi tarafından organize edilen "Büyük Hayır ve Toplu Sünnet Şöleni" için bağışladı.
     Okul Müdürü Abdullah Seymen, gazetecilere yaptığı açıklamada, öğrencilerin bu davranışın Belediye Başkanı Kasım Karahan ve vatandaşların takdirini kazandığını ifade etti.
     Miktarın önemli olmadığını, davranışın her şeyin üstünde olduğunu belirten Seymen, "Geleneklerinin sürdürülmesinin o şehirde yaşayan, küçüğünden büyüğüne herkesin elini taşın altına koymasıyla mümkün" dedi.
    
     -Zabıtadan dilenci operasyonu
    
     (Fotoğraflı)
    
     Simavda, iş yeri ve konutlarda dilencilik yaptıkları belirlenen kişilere, Belediye Zabıta Müdürlüğü ekipleri operasyon düzenledi.
     Zabıta Müdür Vekili Selahattin Demirel, gazetecilere yaptığı açıklamada, evlere gelerek vatandaşların dini duygularını istismar edip para toplayan kişilere göz açtırmayacaklarını belirtti.
     Vatandaşlardan birçok şikayet geldiğine işaret eden Demirel, şunları kaydetti:
     "Böyle durumlarda vatandaşlarımız Alo 153 telefon hattımızı veya belediyeye gelerek şikayette bulunabilirler. Bu şikayetleri de göz önüne alarak denetim ve operasyonlarımızı sıklaştırdık. Son yaptığımız operasyonda ekiplerimizin yakaladığı 2 bayan dilenciye ilgili para cezası uyguladık."
    
     Muhabir: Zekeriya Türkel / Hadi Şengül
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber Simavdan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER