Sinopta İşte Kadın, Evde Kadın konulu

Sinopta İşte Kadın, Evde Kadın konulu toplantı


SİNOP (A.A) - Sinopta, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Sinop Ticaret ve Sanayi Odası tarafından İşte Kadın, Evde Kadın konulu toplantı düzenlendi.
     Toplantıya, TOBB İzmir Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Aynur Tartan ile psikolog Perran Söğütlü konuk olarak katıldı.
     Sinop Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda Sinoplu girişimci kadınlarla bir araya gelen Tartan, Kadına, Elinin hamuru ile erkek işine karışma deniyor. Oysa kadının elinin değmediği bir ekonominin bereketi olmaz. Evden sonra sıra ülkeye getirilecek berekette. Ülkeye bereketi girişimci kadınlar getirecek dedi.
     Tartan, kız çocuklarının girişimciliğe özendirilmesi gerektiğini belirterek, şunları söyledi:
     Küçük kız çocuklarımız evcilik oynarken rol model olarak ev hanımlığını benimsemesin, daha özgür olsunlar. Küçük kızımız bebeğine pasta yapmasın, bir pastahane açsın. Misafir ağırlamasın, lokanta işletsin. Bebeğine bakarken de bir anaokulu açsın, işletsin. Onları sınırlamak yerine özgür olmalarını sağlamalıyız. Tabi ki hepimiz gelenek ve göreneklerimizden aldığımız sorumlulukların bilincindeyiz. Ailenin temel yapı taşıyız, eşimizin destekçisiyiz. Şimdi yapmamız gereken, ev idaresinde elde ettiğimiz yeteneği iş hayatına da aktarabilmek. Annelik sezilerimizi çalışma hayatında kullanabilmek. Yeteneklerimizi ekonomi ve istihdama katmak. Böylelikle mutlu ve üreten bir Türkiyeye kavuşacağız. Kadının elinin değmediği bir ekonominin bereketi olmaz. Gerçekçi büyümesi de olmaz. Türk toplumu artık bu prangadan kurtulmalıdır. Elinde hamur olanlar da her işe karışsın ki, büyümenin bereketini toplumun tamamı hissedebilsin. Eve bereketi nasıl biz getiriyorsak, ülkeye de biz getireceğiz. Toplum olarak birlikte, el ele...Zenginliğin, refahın ve mutluluğun tek bir yolu var; girişimcilik.
     Psikolog Perran Söğütlü ise sağlıklı kadın erkek ilişkileri ile ilgili bilgi verdi.
     Toplantıya Vali Ahmet Cengiz, Sinop Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erol Derici ile kadın girişimciler katıldı.
    
     Muhabir: Halit Gümüş
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Sinopta İşte Kadın, Evde Kadın konulu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER