Sinoptaki su ve sel baskını

Sinoptaki su ve sel baskını -Sinop Valisi Cengiz: -İlk etapta gelen 150 bin lirayı hasar gören yerlerin hak sahiplerine ulaştırdık. Afetten ciddi miktarda zarar gören bazı vatandaşlara 5 bin liraya kadar yardım yaptık


SİNOP (A.A) - Sinop Valisi Ahmet Cengiz, İlk etapta gelen 150 bin lirayı hasar gören yerlerin hak sahiplerine ulaştırdık. Afetten ciddi miktarda zarar gören bazı vatandaşlara 5 bin liraya kadar yardım yaptık dedi.
     Cengiz, Valilikte düzenlediği basın toplantısında, kentte yaşanan su ve sel baskınlarının ardından çalışmaların hızla sürdüğünü söyledi.
     Sel felaketi sonrası kurulan kriz merkezinin çalışmaların yoğun olarak devam ettirdiğini vurgulayan Cengiz, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), İl Özel İdaresi ve ilgili kurumların ön hasar tespiti çalışmalarını sürdürdüğünü aktardı.
     Yaşanan sel felaketi sonucu 6 ilçede ciddi hasarlar oluştuğunu anlatan Cengiz, Olayın acıyı hafifleten tarafı, doğrudan afet sebebiyle can kaybının yaşanmamasıdır. Ancak 7 Temmuz cumartesi günü Dikmen ilçemizde sel afeti nedeniyle kesilen elektrikleri tamir etmeye çalışırken akıma kapılan YEDAŞ işçimiz Deniz Yiğiti kaybetmiş olmamızdır. Dolaylı olmasa da selden dolayı kaybımız var. Kendisine buradan rahmet, YEDAŞ ve ailesine baş sağlığı diliyorum dedi.
    
     -Vatandaşlara 5 bin liraya kadar yardım yaptık-
    
     Yaşanan afetin ardından 750 bin lira ödenek aldıklarını hatırlatan Cengiz, hasar tespitlerini en kısa sürede bitireceklerini söyledi.
     İlçeler ve köylerde çok sayıda köprünün tahrip olduğunu da aktaran Cengiz, kış sezonuna girmeden köylerle bağlantı sağlayan köprülerin tamirinin yapılacağını, bir kısmının ise yeniden inşa edileceğini anlattı.
     İl genelinde 33 köprünün hasarlı ve yıkılmış durumda olduğunu belirtin Cengiz, şunları kaydetti:
     Sel felaketinde 129 konut, 64 işyeri, 54 ahır hasar gördü. İlk etapta gelen 150 bin lirayı hasar gören yerlerin hak sahiplerine ulaştırdık. Afetten ciddi miktarda zarar gören bazı vatandaşlara 5 bin liraya kadar yardım yaptık. Hala normal araçlarla ulaşamadığımız yerler, köyler var. Burada zararları henüz tespit edemedik. Şu anda verebileceğimiz rakamlar çok sağlıklı değil. Bu değerler çok afaki rakamlar olabilir. Bunları iyiden iyiye tetkik etmek lazım.
    
     Muhabir: Halit Gümüş / Fatma Kalay
     Yayıncı: Hüseyin Likoğlu
<< Önceki Haber Sinoptaki su ve sel baskını Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER