Sinoptan Trakyaya Kurban Bayramı öncesi kurbanlık

Sinoptan Trakyaya Kurban Bayramı öncesi kurbanlık sevki


SİNOP (A.A) - Sinoptan Trakyaya Kurban Bayramı öncesi kurbanlık olarak canlı hayvan sevkinin yapıldığı bildirildi.
     Sinop Gıda Tarım ve Hayvancılık il Müdürü Erol Saraçoğulları, AA Muhabirine yaptığı açıklamada, Trakyaya kurbanlık olarak bin 400 büyük baş ve 857 küçük baş olmak üzere 2 bin 257 baş kurbanlık hayvan sevkinin yapıldığını söyledi.
     Geçen yıl Trakyaya sevk edilen kurbanlıkların yüzde 40ının Sinoptan gittiğini hatırlatan Saraçoğulları, şöyle devam etti:
     Bilindiği üzere kamuoyunda kurbanlık hayvanların Trakyaya geçişlerine müsade olmadığı gibi bir algı mevcut. Bakanlığımız İstanbulun Avrupa yakası dahil tüm Trakya şap hastalığından ari bölge ilan etti. Trakyanın şap hastalığından aşılı arilik statüsünün sürdürülebilmesi amacıyla İstanbulun Avrupa yakası da dahil olmak üzere, Anadoludan Trakyaya yapılacak canlı hayvan sevklerine uluslararası kurallar çerçevesinde Bakanlığımızca hazırlanan 2010/7 ve 2010/13 sayılı Genelgelerde belirtilen şartların yerine getirilmesi halinde izin veriliyor. Bu çerçevede 2012 yılı içinde 122 işletmeden karantinaya aldığımız büyük ve küçükbaş hayvanın kan testlerini yaptık ve bunlardan şap hastalığı görülmeyen 2 bin 257 baş hayvanın trakyaya sevk edilmesini uygun gördük.
     Saraçogulları, Kurbanlık hayvanların tartışıldığı, bakanlığımızca kurbanlık ithalat düşünülmediği bir dönemde kurbanlıklarımızın tercih edilmesi ve çoğunluğu ilimizden giden kurbanlıkların alması hayvanlarımızın ayrıcalığını ortaya koymaktadır dedi.
    
     Muhabir: Halit Gümüş
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Sinoptan Trakyaya Kurban Bayramı öncesi kurbanlık Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER