Şirinceye 21 Aralık umut oldu

Şirinceye 21 Aralık umut oldu -Maya takvimine dayanan kıyamet inanışı nedeniyle ününü dünyaya duyuran Selçukun Şirince köyü sessiz günlerine geri dönse de yöre halkı gelecek yıllarda daha fazla turist ağırlamayı hedefliyor


İZMİR (A.A) - Efsun Yılmaz - Maya takvimine dayanan kıyamet inanışı nedeniyle ününü dünyaya duyuran Selçukun Şirince köyü sessiz günlerine geri dönse de yöre halkı gelecek yıllarda daha fazla turist ağırlamayı hedefliyor.
     Selçuk Belediye Başkanı Vefa Ülger, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 21 Aralıkta kıyamet kopacağı, kıyametten İzmirin Şirince köyünün etkilenmeyeceğine yönelik inanış nedeniyle bölgeye çok sayıda yabancı basın mensubunun geldiğini belirtti.
     Kıyamet senaryosunun bölgeyi ulusal ve uluslararası ölçekte görünür hale gele getirdiğini anlatan Ülger, Dünyanın önde gelen televizyon kanallarına, gazetelere konu olan Şirince tanınırlığını arttırmamız lazım. Kültür ve Turizm Bakanlığı, yerel yönetim ve halk olarak bu ünün altyapısını güçlendirmemiz lazım dedi.
     Bölgedeki tüm sokaklarda çalışma yapılması gerektiğine işaret eden Ülger, amaçlarının Şirince köyünü Fransa ve İtalyadaki turizm cenneti köylerle eşit düzeye getirmek olduğunu söyledi.
     Selçuk Belediye Başkanı Vefa Ülger, Şirincenin Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi ilan edilmesinin yeterli olamayacağını, daha köklü çalışmalarla her bordür taşının, her sokağın ve evin turizme hazır hale getirilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.
    
     -Kıyamet şarapları yıllandıkça değerlenecek-
    
     Kıyamet inanışı nedeniyle kıyamet şarapları üreten esnaf Ufuk Yakut, 21 Aralıkta köye araçla girişin mümkün olmadığını, hedefledikleri turist sayısına ve ürün satışına ulaşamadıklarını söyledi.
     Köy halkının kıyametin o tarihte kopacağına inanmadığını ve bu sebeple yıllanmaya mahsus şarap ürettiklerini anlatan Yakut, Saklamaya uygun şaraplar ürettik çünkü köyün bundan sonra da kıyamet inanışı ile anılacağını düşündük. Gelecek yıl 21 Aralık tarihine özel organizasyonlar düşünüyoruz. Umuyoruz ki bundan sonra 21 Aralık Şirincede daha güzel kutlanacaktır dedi.
     Köyün bir diğer esnafı Sedat Kantaroğlu da 21 Aralık tarihine özel t-shirt, parfüm, bardak gibi hediyelik eşyaların hazırlandığını anlattı.
     Kantaroğlu, umduğunu bulamayan esnafın kıyamet ürünlerini toplayıp kaldırdığını, etiketlerini değiştirerek başka bir şekilde yeniden satışa sunmaya hazırlandığını söyledi.
     Dondurmacı Muharrem Aslan ise binlerce insanın akın edeceğine inanılan 21 Aralıkta toplam 10 liralık satış yaptığını, ancak köyün adını dünyaya duyurduğunu ve gelecek yıllardan umutlu olduklarını söyledi.
    
     -Kıyamet günü geçti, melekleri kaldı-
    
     Cam ustası Tarık Özduran da 21 Aralık tarihi için camdan melek figürü tasarladığını dile getirerek tasarladığı ürüne kıyamet meleği adını verdiğini anlattı.
     Kıyamet meleği kolyelerini 5 liradan satışa sunduğunu dile getiren Özduran, Satışlar güzel gidiyor, hatta şu anda en çok sattığım ürün kıyamet meleği dedi.
     Özduran, kıyamet meleğinin patentini almak için başvuruda bulunduğunu da sözlerine ekledi.
    
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Şirinceye 21 Aralık umut oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER