Şırnakta askerleri taşıyan aracın devrilmesi

Şırnakta askerleri taşıyan aracın devrilmesi -Uludere ilçesinde askerleri taşıyan minibüsün devrilmesi sonucu şehit olan Uzman Çavuş Selahattin Recep Güç, memleketi Hatayda toprağa verildi -Adalet Bakanı Erginin de katıldığı cenaze


HATAY (A.A) - Şırnakın Uludere ilçesinde askerleri taşıyan minibüsün devrilmesi sonucu şehit olan Uzman Çavuş Selahattin Recep Güç, Reyhanlı ilçesinde toprağa verildi.
     Diyarbakırdan askeri uçakla Hatay Havaalanına getirilen Güçün cenazesi, buradan, Reyhanlıdaki baba evine götürüldü.
     Yakınlarından helallik alınmasının ardından şehit Güçün Türk bayrağına sarılı tabutu, Çifte Minareli Mehmet Ekmen Camisine getirildi.
     Buradaki törene katılan Adalet Bakanı Sadullah Ergin, baba Yusuf Güçe başsağlığı dileğinde bulundu.
     Şehit Güçün 2 ay önce evlendiği eşi Melisa Güç törende Doyamadım sana diyerek gözyaşlarına boğuldu. Şehidin annesi Jale Güç, tören alanındaki askerlerin yüzünü okşayarak, Allahım sizi korusun, esirgesin. Siz de benim evladımsınız diye ağladı.
     Kardeşi Mustafa Güçün iki yıl önce elektrik akımına kapılması sonucu hayatını kaybettiğini belirten şehidin ablası Fatma, Selahattinim de gitti. Ben buna nasıl dayanacağım dedi.
     Şehit Uzman Çavuş Güçün cenazesi, İl Müftüsü Mustafa Sinanoğlunun öğle namazını müteakip kıldırdığı cenaze namazının ardından Bayır Şehitliğinde toprağa verildi.
     Törene, Güçün ailesi, yakınları ile Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, AK Parti Hatay Milletvekili Adem Yeşildal, Reyhanlı Kaymakamı Yusuf Güler, Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi, askeri ve sivil yetkililer ile vatandaşlar katıldı.
     Törene katılan Reyhanlılılar, cenazenin şehitliğe götürülüşü sırasında terör örgütü aleyhine sloganlar attı.
     Dün, Uludere ilçesinde askerleri taşıyan minibüsün devrilmesi sonucu 9 asker ve 1 köy korucusu şehit olmuş, 4 asker de yaralanmıştı.
    
     Muhabir: İsmihan Özgüven-Cem Genco
     Yayıncı: Tolga Özgenç
<< Önceki Haber Şırnakta askerleri taşıyan aracın devrilmesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER