Şırnak il koordinasyon kurulu toplantısı yapıldı

Şırnak il koordinasyon kurulu toplantısı yapıldı (Fotoğraflı )


ŞIRNAK (A.A) - Şırnak İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Vali Vahdettin Özkan başkanlığında yapıldı.
     Şırnak Valiliği Toplantı Salonunda yapılan İl Koordinasyon Kurulu Toplantısına, Vali Vahdettin Özkan, Karayolları 9. Bölge Müdür Yardımcısı İhsan Güç, Devlet Su İşleri 10. Bölge Şube Müdürü A. Hakim Bilgin, İller Bankası 11. Bölge Müdürü Enver Çelebi, Şırnak Üniversitesi Genel Sekreteri İbrahim Baz, TEİAŞ 16. İletim Tesisi ve İşletme Grup Müdürü Süleyman İlhanın yanı sıra kaymakamlar, kurum temsilcileri ve bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.
     Vali Özkan, toplantıda, koordinasyon toplantılarının kurumlar arası iletişimin sağlanması ve sorunların çözülmesinde önemli olduğunu söyledi.
     İl Mili Eğitim Müdürlüğünün arsa sorunu bulunduğunu, belediyelerden ve ilgili kurumlardan özellikle okul yerlerinin tespiti ile ilgili konularda mevzuata göre hareket etmelerini istediklerini kaydeden Özkan, arsa temini konusunda da herkesten destek beklediklerini belirtti.
     Bu yıl 16 kuruluşun 6 sektörde 431 projesin programda yer aldığını ifade eden Özkan, şöyle dedi:
     Bunu için ayrılan ödenek 233 milyon liradır. Bunun içinde KÖYDES, SODES, DİKA, GAP projeleri çerçevesinde ayrılan para dahil değildir. Ortalama yüzde 27lik bir gerçekleşme oranı var. 10 yıl önce bir iş nasıl programa girer diye çok düşünüyorduk. Programa girdikten sonra parası yok diye çabalıyorduk. Şu anda işler programda, bütün işlerin bitirilmesi için paraya ihtiyaç yok. Parada sıkıntı yok. İşletmede sıkıntı var. Bu sıkıntıların bir boyutu bizleriz. Kamu kuruluşları olarak işi hızlı ve doğru bir eksende yönetmemiz lazım. Diğer bir husus işin yüklenici firmalarıdır. Bu iki ayağında düzeltilmesi halinde bizim hizmet artışındaki kalite ve hızlı bir eksende oturturmuş olacağız.
     Daha sonra kurum temsilcileri yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.
    
     Muhabir: Cafer Balık / Nurten Aslan
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Şırnak il koordinasyon kurulu toplantısı yapıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER