Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akmaz:

Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akmaz: "Halkla beraber bütünleşme programları başlattık"


ŞIRNAK (A.A) - Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Akmaz, üniversite olarak halkla bütünleşme programları başlattıklarını söyledi.
     Rektör Prof. Dr. Akmaz, Şırnak Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesince İdil Öğretmenevinde düzenlenen "Geleneksel Üniversite-Sanayi İşbirliği" toplantısında yaptığı konuşmada, üniversitenin bilimsel olarak üzerine düşen görevi yaptığını ifade etti.
     Vatandaşından sivil toplum örgütlerine, kamu kurumlarından belediyelere kadar ildeki herkesle omuz omuza verdiklerini dile getiren Akmaz, şöyle konuştu:
     "Üniversite olarak halkla beraber programları başlattık. Biz bunu üniversite olarak yaptık. Halkımızdan destek bekliyoruz. Bugün ki toplantımızın ana konusu olması kaydıyla ilçemizin kaynakları ve bu ilçemizin kaynakları maksimum düzeyde sanayici ve iş adamlarımızı nasıl büyütebiliriz. Bunları nasıl yapacağız. Üniversitemizde ve sanayide teknolojik geliştirme merkezini kuralım. Burada bunun kararını alalım. Teknolojiyi geliştirdiğimiz zaman artık nereye lazımsa oraya organize sanayi bölgesi kuralım. Biz burada yol gösteriyoruz, artık gerisi iş adamlarımıza kalıyor. İnşallah bizden sonra gelecek nesillere arkamızdan hayır duası olacak bir eser bırakalım diye çabalıyoruz. Şunda hiçbir endişem yok zaten. Anadolu coğrafyasındaki bütün insanlar tek vücuttur."
     BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan ise Şırnakta en büyük eksikliğin eğitim konusunda yaşandığını ifade ederek, "Barış ortamı olmazsa arkadaşlar bu bahsettiğimiz şeyler maalesef olmayacak. Barış hepimiz için geçerlidir" dedi.
     Toplantıya Akmaz ve Kaplanın yanı sıra İdil Kaymakamı Mustafa İmamoğlu, Belediye Başkanı Selahattin Acar, Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA )Koordinatörü Faik Buğday ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de katıldı.
    
     Muhabir: Salih Baştuğ / Özgür Ayaydın
     Yayıncı: Necdet Doğruyol
<< Önceki Haber Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akmaz: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER