Şırnaklılar, hacı adaylarını duygulandırdı

Şırnaklılar, hacı adaylarını duygulandırdı -Kutsal topraklara gitmek için geldikleri Silopide vatandaşların evlerinde ağırlayıp, bağrına bastığı hacı adayları, büyük misafirperverlik karşısında duygulu anlar yaşadı -Şırnakın


ŞIRNAK (A.A) - Kutsal topraklar gitmek üzere Şırnakın Silopi ilçesine gelen hacı adaylarını, Şırnaklılar adeta bağrına bastı.
     Hac vazifesini yerine getirmek üzere karayoluyla Irak üzerinden Suudi Arabistana gitmek için Türkiyenin dört bir yanından Silopiye gelen hacı adayları, Iraktaki vize krizi nedeniyle burada konaklıyor. Bölgenin imajı ve yaşanan terör olayları nedeniyle Silopiye geldikleri ilk anlarda tedirginlik duyan hacı adayları, Şırnaklıların samimiyeti ve misafirperverlikleri sayesinde kısa sürede rahatlıyor.
     Şırnaklılar, vize sorunu nedeniyle kutsal topraklara gidemeyen, bu nedenle de geceyi Silopideki camilerde ve burada buldukları uygun yerlerde geçirmeye çalışan hacı adayları için adeta seferber oldular. Şırnaklıların bu duyarlılığı karşısında gözyaşlarını tutamayan hacı adayları, bugüne kadar Şırnakı çok yanlış tanıdıklarını ifade ettiler.
     Son olarak hayırsever işadamı Murat Yusufoğlu, Vali Kamil Acun Camisinde başta İstanbul, Ankara, Kayseri, Uşak, Ordu ve Trabzon olmak üzere yurdun çeşitli yerlerinden gelen 500ü aşkın hacı adayına yemek verdi.
     Hacı adayı Mehmet Çeliker, İstanbul gurubunda yer aldıklarını, Silopiye çok çekinerek geldiklerini belirterek, Burada nasıl karşılanacağız ne duruma düşeceğiz bilmiyorduk. Şırnaklılar bizi utandırdılar. Yolumuz kesilir mi- Terör olayı yaşar mıyız- diye tereddüt etmiştik. Buranın halkından Allah razı olsun. Evlerini bizlere açıp, kahvaltıya ve yemeğe çağırdılar. Burada gördüğümüz ilgi ve bölge halkından çok memnunuz dedi.
     Televizyonlarda yayınlanan haberler nedeniyle bölgeyle ilgili olumsuz bir imajın var olduğunu dile getiren hacı adayı Mustafa İplik, Biz medyadan duyduklarımızdan dolayı korkuyorduk. Neyle karşılaşacağımızı bilmiyorduk. Ama Allah Silopi halkından razı olsun. Hepsi bize evini açtı, misafir etti. Camiye gelip, bize yemek getirdiler. Kahvehanede otururken bir çocuk geldi yanıma Amca, babam beni gönderdi, sizi eve götüreceğiz. Allah rızası için gelin bizim evde kalın, burada kalmayın. dedi. Bu beni çok duygulandırdı ifadelerini kullandı.
     Hacı adayı Recai Buldur ise yaşadığı memleketin de dahi bu misafirperverliğe şahit olmadığını ifade ederek, Kaç kişi yanımıza gelerek, Evime götüreyim, size yemek yedireyim, banyo yapın. gibi tekliflerde bulundular. Çevremdeki arkadaşlarıma da aynı şekilde teklifler yapıldı şeklinde konuştu.
     Hacı adayı Ömer Türkmen de İzmitte doğup büyüyen biri olarak bölgeyi bilmediğini ve bu nedenle bölgeye karşı hep ön yargılı olduğunu vurgulayarak, O kadar ilgi gördük ki inanın ki ben kendimden utandım. Şırnak halkı bize çorap, çamaşır getiriyor. Bu halkı oralarda kötüleyenlere yazıklar olsun. Birileri bu işi kaşıyor. Biz dostuz, kardeşiz dedi.
     Hacı Ramazan Koray ise yemek yemek için lokantaya gittiklerini anlatarak, Nereye gidip yemek yesek para almıyorlar. Yemek paranız ödendi diyorlar. Yemek paramızı kimin ödediğini bile bilmiyoruz. Hakikaten bize yapılan ikramlar ve bize gösterilen ilgi bu zamana kadar yaşamadığımız bir şeydi. Allah cümlesinden ve cümlemizden razı olsun diye konuştu.
    
     -Güzel diyaloglar kurduk
    
     Biz Trabzondan yola çıkıp Malatya, Elazığ, Diyarbakır ve Şanlıurfa üzerinden buraya geldik diyen hacı adayı Kenan İçlin şöyle konuştu:
     Bu güzergah boyunca gördüğümüz misafirperverliğin karşısında ezildik. Bu kadar güzel insanlar ile tanıştığımızdan dolayı çok mutluyuz. Yani bu haccın en büyük taraflarından biri de buydu. Bundan sonra bu bölgeden gelen haberlere asla itibar etmeyeceğiz. Biz bir defa daha anladık ki mümin müminin kardeşidir. Güzel diyaloglar kurduk. Bizim artık burada evlerimiz var. Buradaki kardeşlerimizin de kendi memleketlerimizde onların evleri vardır. Onları da biz davet ettik. İnşallah bu kaynaşmayı devam ettireceğiz. Burada hiç ummadığımız bir misafirperverlik örneği gördük.
     Gördükleri ilginin takdire şayan olduğunu bildiren hacı adayı İbrahim Çakmak, Bölge halkının televizyonda tanıtıldığı gibi olmadığını bir defa daha gördük. İnşallah başka hesabı olan güçler. Bu halkları bölemeyecektir. İnşallah kardeşlik hakim gelecektir. Silopi halkına ve bölge halkına teşekkür ediyorum. Onları da Trabzona bekliyoruz diye konuştu.
    
     Muhabir: Mehmet Demirhan / Özgür Ayaydın
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Şırnaklılar, hacı adaylarını duygulandırdı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER