Sivasta 9. Birlik Aşuresi programı düzenlendi

Sivasta 9. Birlik Aşuresi programı düzenlendi -Vali Kemelek: Sivasta dostluk ve muhabbet ortamını pekiştiren bu geleneğimizin sahip çıkılarak devam etmesini yürekten arzu ediyorum


SİVAS (A.A) - Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğinin (SESOB) öncülüğünde kentteki 16 sivil toplum kuruluşunun desteğiyle 9. Birlik Aşuresi düzenlendi.
     Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi bahçesinde gerçekleştirilen programda konuşan Vali Zübeyir Kemelek, Sivastaki dostluk ve muhabbet ortamını pekiştiren bu geleneğin sahip çıkılarak devam etmesini yürekten arzu ettiğini söyledi.
     CHP Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir ise aşurenin farklı lezzetlerin aynı kazanda kaynatılarak yapılan bir tat olduğunu belirterek, Tıpkı aşure gibi Cumhuriyetin de amacı, bu topraklarda yaşayan farklı etnik kökende, farklı inançta, farklı gruplara ait bütün yurttaşlarımızı, farklılıkları zenginlik kabul ederek birlikte ve bir arada Türkiye Cumhuriyetinin eşit haklara sahip yurttaşları yapmaktır diye konuştu.
     Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Demirok, SESOB Başkanı Beşir Köksal ve Cem Vakfı Sivas Şube Başkanı Ali Akyıldızın da birlik ve beraberlik mesajları verdiği programda, protokole ve vatandaşlara aşure ikram edildi. Vatandaşlar aşure dağıtımına yoğun ilgi gösterdi.
     Programa, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa İlter, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Aydın, Jandarma Komutanı Kurmay Albay Ali Taş, Emniyet Müdürü Selçuk Kızılay, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık, AK Parti İl Başkanı Burhanettin Kuru, İl Müftüsü Yusuf Şahin ve diğer protokol üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
    
     Muhabir: Seyit Ahmet Eksik
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Sivasta 9. Birlik Aşuresi programı düzenlendi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER