Sivasta Birlik Aşuresi düzenlenecek

Sivasta Birlik Aşuresi düzenlenecek


SİVAS (A.A) - Sivasta sivil toplum kuruluşlarınca Birlik Aşuresi düzenlenecek.
     Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğinden (SESOB) yapılan yazılı açıklamaya göre, kentte 2 Aralık 2012 günü gerçekleştirilecek Birlik Aşuresi için 17 sivil toplum kuruluşu temsilcisinden oluşan komite üyeleri toplantıda bir araya geldi.
     SESOB Başkanı Beşir Köksal öncülüğünde gerçekleştirilen toplantıda, yapılacak çalışmalar ve program hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. Komite başkanı Köksal, aşure programının bu yıl 9.sun gerçekleştirileceğini belirtti.
     Aşure gününün, sevginin yoğun yaşandığı, umut ve coşkunun doruğa çıktığı, birlik, paylaşma ve hoşgörünün güzel örneklerinin sergilendiği özel günlerden olduğunu bildiren Köksal, Özellikle bu günlerin kazandırdığı alışkanlıkla tüm yaşamımızda iyiye ve güzele yönelmeli, insanlara hoşgörü ile yaklaşmalıyız. Birlik aşuremizde sevincimizi, üzüntümüzü birlikte paylaşacağız. Sivasın geleceği açısından Birlik Aşuresini komite olarak son derece önemsiyoruz. Burada birlik, beraberlik ve kardeşlik duyguları içerisinde dil, din, ırk ve mezhep ayrımı yapmadan el ele vererek, güzel bir dayanışma sergileyerek, örnek olmaya gayret gösteriyoruz ifadelerini kullandı.
     17 sivil toplum örgütü tarafından gerçekleştirilecek 9. Birlik Aşuresi, 2 Aralık 2012 Pazar günü saat 13:00te Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi bahçesinde düzenlenecek.
    
     Muhabir: Serhat Zafer
     Yayıncı: Önder Felek
<< Önceki Haber Sivasta Birlik Aşuresi düzenlenecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER