Sivasta gıda denetimleri

Sivasta gıda denetimleri -Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Ramazanda gıda denetimlerini artırdı


SİVAS (A.A) - etiket' title='Sivas haberleri'>Sivas Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Ramazan ayı dolayısıyla gıda satışı yapan iş yerlerine yönelik denetimlerini artırdı.
     Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü İhsan Aslan, yaptığı açıklamada, Ramazan ayı boyunca toplu iftarların yapıldığı yerler ile buralara yemek sağlayan şirketler, et ve et ürünleri, süt ve süt ürünleri, tatlı ve pastacılık ürünleri, şekerleme, ekmek ve pide üretimi yapan yerlerde denetimleri sürdürdüklerini belirtti.
     Denetimlerin tüketicilerin güvenilir gıdaya ulaşmasını sağlamak için etkin bir şekilde devam ettiğini ifade eden Aslan, tüketicilerden Ramazan ayında daha hassas olmalarını ve olumsuz bir durumda şikayetlerini Alo Gıda 174 Hattına iletmelerini istedi.
     Gıda denetim elemanlarınca eksik görülen hususların tespit edilerek tutanakla işletme sahiplerine bildirildiğini, gerekli uyarıların yapıldığını belirten Aslan, gıda üretimine ve satışına uygunsuz olan durumlarda yasal işlem uygulandığını ifade etti.
     Aslan, şunları kaydetti:
     Çiftlikten sofraya gıda güvenliğinin sağlanabilmesi için tüketicilerimize de büyük görev düşmektedir. Tüketicilerimizin aldıkları gıda maddelerinde seçici olmaları ve tüketim sürecinde bazı konulara dikkat etmeleri gerekmektedir. Üretildiği mekanda satılanlar hariç her türlü gıda maddesinin ambalajlı ve etiketli olarak satışa sunulması zorunludur. Semt pazarlarında ya da sokak aralarında seyyar satıcılar tarafından uygun olmayan şartlarda satışa sunulan gıda maddelerine itibar edilmemelidir. Satın alınacak gıda maddelerinin ambalajının bozulmamış ve ürün özelliğine göre uygun saklama koşullarında muhafaza edilmiş olmasına dikkat edilmesi, satın alınan her türlü gıda maddesinin etiket bilgilerinin incelenmesi, özellikle son tüketim tarihine dikkat edilmesi gerekmektedir. Tüketicilerimizden özellikle bu ayda daha hassas olmalarını ve bir olumsuz durumda Alo Gıda 174 Hattına bildirmelerini istiyor, hayırlı Ramazanlar diliyoruz.
    
     Muhabir: Seyit Ahmet Eksik
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Sivasta gıda denetimleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER