Sivasta ilk iftar

Sivasta ilk iftar -Belediyenin kurduğu bin 200 kişilik iftar çadırında çok sayıda kişi orucunu açtı


SİVAS (A.A) - Sivas Belediyesi tarafından tarihi Buruciye Medresesi yanında kurulan iftar çadırında, Ramazanın ilk gününde çok sayıda kişi orucunu açtı.
     Ramazanın ilk gününde iftar için evine gidemeyenler ile aralarında yoksulların ve öğrencilerin bulunduğu çok sayıda kişi, iftar saati öncesinde çadıra gelerek sıraya girdi.
     Çorba, pirinç pilavı, kavurma ve tatlıdan oluşan yemeklerden alan vatandaşlar, top atılmasının ve ezanın okunmasının ardından orucunu açtı.
     Sivas Valisi Ali Kolat, AK Parti Sivas milletvekili Hilmi Bilgin, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa İlter, Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Aydın, Jandarma Komutanı Kurmay Albay Ali Taş, İl Müftüsü Yusuf Şahin ve Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Avcı ile bazı yetkililer de vatandaşlarla birlikte çadırda iftar yaptı.
     Vali Kolat, yaptığı açıklamada, iftar çadırı geleneğinin çok güzel bir organizasyon olduğunu belirterek, Bu çadır yalnızca ihtiyaç sahipleri için kurulmuyor, kendisini burada görmek isteyen, bu güzel ortamda iftar açmak isteyen herkes için kuruluyor. Böyle güzel bir geleneğin ilimizde sürmüş olmasından mutluluk duyuyorum. Ramazan ayı rahmet ve bereket ayıdır, birlik ve beraberlik, hoşgörü ayıdır. Biz bu vesileyle yardımlarımızı fakirlerimize, dostlarımıza sağlamamız lazım. Bu gelenekleri sürdürmemiz gerekiyor diye konuştu.
     AK Parti Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin ve Belediye Başkanı Ürgüp ise iftar çadırı geleneğinin yaşatılmasında emeği geçenlere teşekkür ederek, tüm Sivas halkının Ramazanını kutladı.
     Ramazan ayı boyunca bağış sistemiyle ihtiyaç sahiplerine yemek verilecek iftar çadırından, günlük bin 200 kişi faydalanacak.
    
     Muhabir: Seyit Ahmet Eksik
     Yayıncı: Ahmet Ekici

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER