Sivasta kitap okuma yarışması yapılacak

Sivasta kitap okuma yarışması yapılacak


SİVAS (A.A) - Sivas Eğitimciler Derneğince düzenlenen 5. Geleneksel Ödüllü Kitap Okuma Yarışmasına başvurular başladı.
     Dernek başkanı Murat Türkyılmaz, düzenlediği basın toplantısında, öğrencilere kitap okuma alışkanlığı kazandırmak, kitap okumayı sevdirmek, kelime dağarcıklarını zenginleştirmek, Türkçeyi doğru, güzel ve etkili kullanma becerisi kazandırmak, bilgi, birikim ve ufuk kazandırarak milli ve manevi değerlere olan duyarlılığı artırmak amacıyla bu yarışmayı düzenlediklerini söyledi.
     Yarışmaya başvuruların 11 Martta sona ereceğini belirten Türkyılmaz, yarışmanın sınavının 16 Martta yapılacağını duyurdu. 5-6-7 ve 8. sınıf öğrencilerinin katılacağı yarışmada dereceye girenlere çeşitli hediyeler verileceğini bildiren Türkyılmaz, yarışmaya katılmak isteyen öğrencilerin okul müdürlükleri aracılığıyla bilgilerini Sivas Eğitimciler Derneğine posta yoluyla ulaştırması gerektiğini kaydetti.
     Bunun yanı sıra binin üzerinde öğrenciye ücretsiz kurslarla destek olmaya çalıştıklarını belirten Murat Türkyılmaz, kurslara katılamayan ve maddi durumu iyi olmayan öğrencilere destek olmak amacıyla 2 bin 500 kitap ile yaprak test dağıtacaklarını ifade etti.
    
     Muhabir: Seyit Ahmet Eksik
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Sivasta kitap okuma yarışması yapılacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER