Sivasta yapımı tamamlanan Pusat

Sivasta yapımı tamamlanan Pusat-Özen Projesi 1. kısım ile Polat HESin açılışı yapılacak


SİVAS (A.A) - Sivasta yapımı tamamlanan Pusat-Özen Projesi 1. kısım ile Polat Hidro Elektrik Santralinin (HES) açılışı yapılacak.
     Devlet Su İşleri (DSİ) Sivas 19. Bölge Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, ülke genelinde yapımı tamamlanan 112 tesisin açılışının 12 Aralık tarihinde Ankara Başkent Voleybol Salonunda canlı bağlantıyla Başbakan Recep Tayip Erdoğanın katılacağı törenle yapılacağı belirtildi.
     Açılışı yapılacak tesisler arasında DSİ 19. Bölge Müdürlüğünün yapımını tamamladığı Pusat-Özen Projesi 1. Kısım ve özel sektör tarafından inşa edilen Polat HESinde bulunduğu bildirildi.
     Tesisler hakkında bilgi verilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
     155 Milyon TLye mal olan bu iki dev tesisin hizmete girmesi Sivasın ekonomisine büyük bir canlılık getirecektir. Pusat-Özen Projesi tamamlandığında Hafik ilçesinde bulunan toplam 10 bin 599 hektar tarım arazisi suya kavuşmuş olacaktır. Tamamlanan Pusat-Özen Projesi 1. kısım işi kapsamında 13 metre 357 metre iletim hattı tamamlanmış olup, 257 hektar tarım arazisi sulamaya açılmıştır. Açılışı gerçekleştirilecek diğer tesis Polat HES, Yeşilırmak Havzası, Suşehri İlçesi Çermişek Deresi üzerinde yer almaktadır. Polat HESin tamamlanması ile 6,54 MW kurulu güç ile, yıllık 23,36 GWh elektrik enerjisi üretilecektir. Bu proje ile ülkemizin enerji yönünden dışa bağlılığı da azalacaktır.
     Yapımı tamamlanan tesislerin şehrin ekonomisine büyük katkı sağlayacağı, yöre halkının yetiştirmiş olduğu ürünlere çeşitlilik getireceği, çiftçilerin ekonomik yönden daha iyi gelir elde etmelerinin sağlanacağı ve şehrin sulama ve enerji açısından önemli bir kent haline geleceği ifade edildi.
    
     Muhabir: Serhat Zafer
     Yayıncı: Önder Felek
<< Önceki Haber Sivasta yapımı tamamlanan Pusat Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER