Sivastan kısa kısa

Sivastan kısa kısa -Şarkışla ve Suşehri ilçelerinde aşure ikram edildi


SİVAS (A.A) - Şarkışla ve Suşehri ilçelerinde vatandaşlara aşure ikram edildi.
     Şarkışla Müftülüğü, Büyük Camide öğle namazına müteakip cami avlusu ve çarşı merkezinde değişik noktalarda açtığı stantlarda, yaklaşık 10 bin kişiye aşure dağıttı.
     Suşehrinde de bir lokantanın işletmecisi Yakup Kahraman, lokantada hazırladığı bin kişilik aşureyi, vatandaşlara ikram etti.
     Kahraman, Muharrem ayının diğer aylar arasında ayrı bir yeri olduğu gibi, Aşure Gününün de diğer günler içinde daha mübarek ve bereketli bir konumu bulunmaktadır. Biz de bu önemli ayda aşure dağıttık. Bu geleneğimizi bundan sonraki yıllarda da devam ettirmeyi hedefliyoruz dedi.
    
     -Gölova Meslek Yüksekokul istiyor-
    
     Gölova Belediye Başkanı İbrahim Yenidünya, ilçeye Meslek Yüksekokulu açılması için talepte bulunduklarını söyledi.
     Açılacak okulun Gölovanın kaderini değiştireceğine inandığını ifade eden Yenidünya, Bu konuda taleplerimizi Kaymakamımız Ömer Faruk Fidan ile Cumhuriyet Üniversitesi Rektörümüz Sayın Faruk Kocacıka ilettik. Bu ilçemiz açısından önemli. Çünkü ilçemizin gelişmesi ve kalkınmasında Meslek Yüksek Okulu önemli rol oynayacaktır dedi.
     Öte yandan Suşehri ilçesine bağlı Küçükgüzel köyü içerisindeki hız levhası, taşlı yol ve sola viraj levhaları dikkati çekiyor.
     Yaklaşık 40 yıldır muhtar olan Mehmet Keleş, sürücülerin araçlarını hızlı kullanmamaları için levhaları kendisinin koyduğunu söyledi.
    
     Muhabir: Faruk Kara / Kemal Erdoğmuş
     Yayıncı: Önder Felek
<< Önceki Haber Sivastan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER