Siyasi partilere teröre karşı birlik çağrısı

Siyasi partilere teröre karşı birlik çağrısı -Antalya TSO, yayınladığı deklarasyonla tüm siyasi partilere birlik ve beraberlik çağrısında bulunuldu


ANTALYA (A.A) - Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO), yayınladığı deklarasyonla tüm siyasi partilere birlik ve beraberlik çağrısında bulunuldu.
     Antalya TSO ağustos ayı meclis toplantısı, meclis başkanı Ali Rıza Akıncı başkanlığında yapıldı. Toplantının açılışında iş dünyası terör örgütünün son günlerde asker, polis ve sivillerine yönelik saldırıları kınadı. Şehit olan güvenlik güçleri ve siviller için bir dakikalık saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okundu.
     Meclis Başkanı Akıncı, burada yaptığı konuşmada, terör saldırılarının sivilleri de hedef aldığını belirterek, 30 yıldır yaşanan bu krizi devletin iyi yöneteceğini umut ederek kısa sürede sonuçlandırmasını istiyoruz. Bin yıldan bu yana Anadolu topraklarında bütün unsurlar kardeşçe yaşıyor. Kim ne yaparsa yapsın yaşadığımız bu topraklardaki varlığımız ebediyete kadar sürecektir dedi.
     ATSO Başkanı Çetin Osman Budak ise Gaziantepte masum sivillere yönelik saldırılar sonrasında terör örgütünün yüzsüzce biz yapmadık açıklamasına cüret ettiğini ifade etti.
     Terör eylemlerini gerçekleştirenlerin insanlıktan çıkmış, insanlıkla alakası olmayan kiralık katiller olduğunu kaydeden Budak, Bunların neyi amaçladığı bellidir. Bu iş siyasetle çözülebilir. Silahı elinde olanlara karşı tek bir kişi kalmayana kadar mücadelenin yapılması lazım. Oy hesapları yapılmadan iktidarıyla muhalefetiyle sadece teröre destek veren partinin dışında birlikteliklerini bize göstermelerini umuyoruz. Bu ülkenin Kurtuluş Savaşında olduğu gibi birlik bütünlük halinde nasıl hareket ettiklerini biliyoruz. Bugün o günden farklı değildir diye konuştu.
     Daha sonra ATSO Meclisi adına hazırlanan ortak deklarasyonu okuyan Budak, şunları söyledi:
     Böyle bir dönemde milletimizin acı ve öfkesini artıracak şeyleri söylemek kadar, yapılan hataları görmezden gelmek ve susmak da yanlış. Terörü siyaset üstü milli bir dava olarak bilerek milletimizi uyarmak zorundayız. Teröre karşı tüm partilerimize birlik beraberlik çağrısı bulunuyoruz. Siyasi çıkarlar düşünülmemelidir. Yoksulluk, işsizlik terörün beslendiği ana kaynaklardır. O yüzden ekonomi Türkiyede her zaman olduğu gibi yerini almalıdır.
     Budak, Avrupadaki ekonomik sorunlar, Suriye ve İranla yaşanan sıkıntılar nedeniyle Türkiyenin ihracat yaptığı ülkelerle beklenilmeyen sorunlar yaşandığını söyledi.
     Bu ortamda iyi bir yönetimle bu krizden ülkenin çıkabileceğini vurgulayan Budak, Dünya genelinde yaşanan ekonomik sorunlar nedeniyle ülkemizde de ekonomik bir durgunluk yaşanıyor. Geçen yılın aynı dönemine göre Antalya da çek, senetlerin ödenme oranları yüzde 50 azaldı. Yani piyasada dönen para oranı yüzde 50 azaldı dedi.
     Hükümetin Cumhuriyet tarihinin en mükemmel teşvik sistemini çıkarmasına rağmen yatırım yapma oranlarının beklenilenlerin çok altında gerçekleştiğini kaydeden Budak, hükümetin esnafa yönelik bir tedbir paketi hazırlaması gerektiğini kaydetti.
     Ekonomide yaşanan durgunluğa iklimsel etkilerin de eklendiğine dikkati çeken Budak, Türkiyede süt 64 kuruştan satılırken ot, saman ve arpa 60 kuruştan satılır hale geldi. Türkiye tarihinde ilk kez saman ithal eder hale gelmiştir. Elbetteki bunlar beklenilmeyen iklimsel sorunlar ancak bunlar için de ilgililerimizin gerekli önlemleri almaları gerekir. Antalyada meyve ve sebze fiyatları geçen yılın aynı sevilerinde. Ancak girdi fiyatları çok yüksek diye konuştu.
    
     -Kurban Bayramı tatili 9 güne çıkartılsın-
    
     Turizmde yaşanan durağanlığın aşıldığını, rakamsal büyümenin başladığını ifade eden Budak, Bu yıl ciddi anlamda İranlı turist azaldı. İsrailli turistler zaten gelmiyordu. Avrupadaki krizde bu yıl etkili oldu. Tüm bunlara rağmen sezon sonuna kadar geçen yılın rakamlarının geçilmesi hedefleniyor. Bu da turizmimiz açısından sevindirici dedi.
     Turizmcilerin Kurban Bayramının 9 gün olması yönünde beklentileri olduğunu belirten Budak, turizmcilerin talebini desteklediğini, bunun Antalya turizmi için çok olumlu olacağını söyledi.
     Turizmin 12 aya yayılmasıyla ilgili projeler hazırladıklarını anlatan Budak, Esnafın da kendisine çeki düzen vermesi gerekir. Şehrin göbeğinde bazı esnaflarımızın atletle gezindiklerini, vitrin ve iş yerlerinde gerekli özeni göstermediklerini görüyoruz. Esnafımız kendisine çeki düzen vermeli ve misafirlerini kendi kültür, örf ve ananemize göre ağırlamalı diye konuştu.
     Antalyanın henüz ulaşım master planına sahip olmadığına dikkati çeken Budak, şöyle konuştu:
     Bu konuda henüz hazırlanmış bilimsel bir çözüm önerisi yok. İstanbul, Ankara, İzmir yeni metrolarla ulaşım sorunlarını aza indirirken Antalyada atılan bir adım yok. Bu şehirler kamu marifetleriyle projeler geliştirerek iki kıtayı birleştiren projeler yapıyorlar. Ancak Antalyada hala ses yok. Batı Çevre Yolu çeşitli nedenlerle hala ilerlemiyor. Antalya kent merkezinin altyapı hizmetlerine acil ihtiyacı var. Önümüzdeki yıllarda yapılacak büyük organizasyonlar için bu altyapıyla girmemiz mümkün değil.
     Daha sonra toplantı salonu önünde açılan Medikal Park Antalyaspor standını ziyaret eden Budak, ATSO üyelerinin Antalyaspora destek amacıyla kombine kartlar aldığını söyledi.
    
     Muhabir: Hüseyin Kanber
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Siyasi partilere teröre karşı birlik çağrısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER