Şoförlere iletişim, güvenlik ve İngilizce eğitimi

Şoförlere iletişim, güvenlik ve İngilizce eğitimi veriliyor -Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, toplu taşıma araçlarının şoförleri için hazırlanan eğitim programıyla ulaşımın kalitesini artırmayı amaçlıyor


KOCAELİ (A.A) - Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, toplu taşıma araçlarının şoförlerine iletişim, güvenlik ve İngilizce eğitimi veriyor.
     Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, ulaşımda kaliteyi artırmak, huzurlu ve konforlu yolculuk için uzman eğitmenlerce şoförlere 18 saatlik halkla ilişkiler, genel güvenlik, İngilizce, güzel konuşma ve güvenli sürüş gibi konularda eğitim veriliyor.
     Eğitimin ardından sınavda başarılı olan şoförlere elektronik kent kart veriliyor.
     Hakla ilişkiler eğitiminde katılımcılara iletişim becerileri, beden dili, stres yönetimi, kendini ifade etme, yolcu şikayetlerinin önemi ve yararı, yolcu ilişkileri, güzel konuşma becerileri eğiminde kendini ifade etme ve özgüven, eleştiri-tenkit, beden dili dersleri anlatılıyor.
     Genel güvenlik dersinde ise yankesicilik, oto hırsızlığı, kapkaç ve cinsel istismar; ilkyardım ve çevre dersinde çevre ve güvenlik önlemleri, ilk yardım ve ilk yardım çantası, insan vücudunun tanıtımı; güvenli sürüş dersinde farklı hava koşullarında araç kullanımı, sürücünün konsantrasyonunu bozan etkenler, araçtaki pasif aktif güvenlik sistemleri hakkında bilgi veriliyor.
     İngilizce dersi ile de yabancı yolcularla daha sağlıklı iletişim kurulması amaçlanıyor. Eğitim programında ulaşımla ilgili mevzuatlara yönelik dersler, ulaşımla ilgili sorunlar ve çözüm yolları da anlatılıyor.
    
     Muhabir: Metin Girgin
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Şoförlere iletişim, güvenlik ve İngilizce eğitimi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER