Soluk, çağrı merkezi inşaatını gezdi

Soluk, çağrı merkezi inşaatını gezdi -Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarı Soluk: -İnşaat bitip, çağrı merkezi tam kapasite hizmete girdiğinde toplamda bin 800 ya da bin 900 kişi istihdam edilmiş olacak (Fo


SİVAS (A.A) - Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarı Habib Soluk, kentte yapımına başlanan çağrı merkezinin inşaatını inceledi.
     Sivastaki temasları kapsamında Taşlıdere yolunda yürütülen çalışmaları inceleyen Soluk, lojistik köy yapılması planlanan yerler arasında bulunan Demir Çelik Fabrikası yakınlarındaki araziyi de gezdi.
     Sivas İl Özel İdaresi yakınlarındaki alanda yapımı süren çağrı merkezi inşaatında incelemelerde bulunan Soluk, yetkililerden bilgi aldı. Soluk, incelemeleri sonrasında basın mensuplarına yaptığı açıklamada, 1991 yılında ihalesi gerçekleşen Taşlıdere yolunun ancak 2012 yılında düzeltildiğini belirtti.
     Soluk, Taşlıdere yolundaki çalışmaları 15-20 gün içinde bitirmeyi, Sivaslılara ve Sivasa gelmek isteyen vatandaşlara sağlıklı kullanım alanı sunmayı hedeflediklerini ifade etti.
     Sivasta kurulacak olan lojistik köy için 2006 yılından bu yana çalışıldığını aktaran Soluk, lojistik merkez için Karayolları Bölge Müdürlüğünün 5 alternatif güzergahta çalıştığını söyledi.
     Müsteşar Soluk, bankası, bakım atölyeleri, tamirhaneleri ve moteli bulunan, dökme ve konteyner yüke uygun olan lojistik merkez oluşturarak en azından bin 500 kişi civarında bir istihdam sağlamayı hedeflediklerini belirterek, Lojistik merkezin kurumunda herhangi bir gecikme söz konusu değildir. Önemli olan doğruyu yapmaktır dedi.
     Habib Soluk, 6 bin 624 metrekare kapalı alana sahip olan çağrı merkezinin yapımı bittiğinde ilk etapta 400 kişinin istihdamının sağlanacağını belirtti. 2013 yılı sonuna doğru da bin kişinin istihdam edileceğini açıklayan Soluk, şunları kaydetti:
     Sayın Milli Savunma Bakanımız İsmet Yılmazın talimatlarıyla, çağrı merkezine ek bir idare çalışma alanı daha oluşturulacak. Bu alan dijital arşiv bölümü olarak kullanılacak ve bu bölümde de 500 ya da 600 kişinin istihdamı sağlanacak. İnşaat bitip çağrı merkezi tam kapasite hizmete girdiğinde ise toplamda bin 800 ya da bin 900 kişi istihdam edilmiş olacak. Burada çalışanlar, Sivasa, Türkiyeye hatta dünyaya çağrı merkezi olarak hizmet verecek. Ayrıca bina, Sivasın tarihi yapısına da uygun olarak yapılıyor ve inşaatı bittiğinde Sivas Kongre Müzesini andıracak.
     Soluk, aralık ayı içerisinde hizmete girmesi planlanan çağrı merkezi açılışının, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ve milletvekillerinin katılımıyla gerçekleştirileceğini bildirdi. Soluk, çağrı merkezinin Sivasa ekonomik canlılık getireceğini sözlerine ekledi.
     Bir gazetecinin Önümüzdeki yerel seçimlerde Sivas Belediye Başkanlığına aday olacak mısınız- sorusu üzerine Soluk, burada çağrı merkezinin yapımıyla ilgilendiğini söyledi. Soluk, gelecekten haber vermenin mümkün olmadığını ve bu konuda bir şey söyleyemeyeceğini belirtti.
    
     Muhabir: Merve Topuz
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Soluk, çağrı merkezi inşaatını gezdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER