Sosyal bilgiler dersini Çatalhöyükte yaptılar

Sosyal bilgiler dersini Çatalhöyükte yaptılar


KARAMAN (A.A) - Karaman Sabiha Gökçen Ortaokulu öğrenci ve öğretmenleri hafta sonunda Konya İli Çumra ilçesi sınırları içerisinde yer alan Çatalhöyük arkeolojik kazı alanına gezi düzenledi.
     Okul Müdürü Mustafa Doğan yaptığı açıklamada, 1961 yılında yapılan kazılarda ortaya çıkarılan, günümüzden 9 bin yıl öncesine tarihlenen Çatalhöyük ören yerinin çok önemli bir yer olduğunu belirtti.
     İlk yerleşme, ilk ev mimarisi ve ilk kutsal yapılara ait özgün buluntuları ile insanlık tarihine ışık tutan bir merkez olan Çatalhöyük yerleşkesinin ve kazılarda çıkarılan eserlerin o günkü yaşam hakkında özgün bilgiler verdiğini ifade eden Doğan, şunları kaydetti:
     Sabiha Gökçen Ortaokulu olarak 6. Sınıf öğrencilerimle Çatalhöyüke bir gezi düzenledik. Bu gezi ile öğrencilerimizin sosyal bilgiler dersinde öğrendikleri bilgileri yerinde görerek pekiştirmelerini istedik. Aynı zamanda öğrencilerimizle beraber bir hafta sonu geçirme fırsatı yakaladık. Çok yararlı bir gezi oldu. Öğrencilerimiz tarihi yerinde gördüler. Bu gezide başta bize destek veren velilerimiz olmak üzere öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.
    
     Muhabir: Mehmet Çetin
     Yayıncı: Murat Aslan
<< Önceki Haber Sosyal bilgiler dersini Çatalhöyükte yaptılar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER