SÜnün Zamanın Ötesinde sergisi Ankarada

SÜnün Zamanın Ötesinde sergisi Ankarada


KONYA (A.A) - Selçuk Üniversitesi (SÜ) Güzel Sanatlar Fakültesince Ankarada 2. Dokuma Tasarımları Zamanın Ötesinde sergisi açıldı.
     SÜ yetkililerinden yapılan açıklamada, Konyada Devlet Güzel Sanatlar Galerisinde büyük beğeni toplayan serginin, Rumi, Lale Zamanı ve Kuşlar olmak üzere 3 ana başlıkta hazırlanıp Ankarada da sergilendiği belirtildi.
     Ankara Türk-Amerikan Derneğinde açılan sergide, Türk süsleme sanatının motiflerinden yararlanılarak oluşturulan tasarımların yer aldığını ifade eden yetkililer, geleneksel dokuma sanatının halı desenlerinde de gün yüzüne çıkarıldığını söyledi.
     Lale Zamanı bölümünde dokuma sanatının geleneksel örneklerinden lale motifinin günümüz tasarım anlayışıyla yeniden tasarlanarak sergilendiğini belirten yetkililer, Rumi bölümünde ise Orta Asya kaynaklı olan rumi motifine farklı düzenlemeler yapılarak özgün bir tasarım oluşturulduğunu ifade etti.
     Serginin, SÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Halı-Kilim Eski Kumaş Desenleri Anasanat Dalı öğretim üyeleri Meral Akan, Zuhal Türktaş ve Hafize Melek Hidayetoğlu tarafından açıldığı bildirildi.
    
     Muhabir: Ayşe Şensoy
     Yayıncı: Murat Aslan
<< Önceki Haber SÜnün Zamanın Ötesinde sergisi Ankarada Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER