Su altındaki enkazda fotoğraf sergisi

Su altındaki enkazda fotoğraf sergisi -17 Ağustos 1999 Marmara Depreminde su altında kalan restoranda açılacak sergi öncesinde, eski Devlet Bakanı Kürşat Tüzmenin davetlisi olarak Gölcüke gelen IMF Başkanı Lagarde, Değirmendere S


KOCAELİ (A.A) - 17 Ağustos 1999 Marmara Depreminde su altında kalan restoranda açılacak sergi öncesinde, eski Devlet Bakanı Kürşat Tüzmenin davetlisi olarak Gölcük ilçesine gelen Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Christine Lagarde, Değirmendere Sualtı Topluluğu Spor Kulübü Derneğini (DESSAT) ziyaret etti.
     IMF Başkanı Lagarde, Tüzmenin kullandığı otomobille Değirmendere Yalı Mahallesindeki derneğe geldi. Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Gölcük Engellilerle Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Emine Cebeci, milli dalgıç Şahika Ercümen ve dernek yöneticileri tarafından karşılanan Lagarde, protokoldekilerle kahvaltı yaptı.
     Kahvaltı öncesinde basın mensuplarıyla sohbet eden Tüzmen, eski milli yüzücü Lagardenin etkinlikte dalış yapacağının söylendiğini ancak kendisinin dalmayacağını belirtti.
     Gazetecilerin Lagardeye soru sormak istemesi üzerine tercümanlık yapan Tüzmen, gazetecilere engellilerin etkinliğiyle ilgili soru sorabileceklerini belirterek, Onun dışındaki soruları bugün öğleden sonra cevaplayacak. Buradan 3 post çıkaramazsınız dedi.
     Gazetecilerin Lagardenin etkinlikle ilgili düşüncelerini sorması üzerine Tüzmen, Bir de tercümanlık mı yapacağız- Ben artık özel sektördeyim, ücrete tabi şeklinde yanıt verdi.
     Gazetecilere Benden ne istiyorsunuz - şeklinde soru yönelten Tüzmen, şöyle konuştu:
     Ben zaten dün engellilerle başladım, onlarla beraber yüzdüm, bugün Sayın Lagarde ile beraberiz. Kendisi milli yüzücüdür. Fransa Milli Takımındaydı, ben de Türk Milli Takımındaydım. Kendisi milli sporcu, milli su balecisidir. Çok güzel su balesi yapar. Şu an ayağından bir süre önce ameliyat olduğu için ayakta tutmak istemiyorum. Eski arkadaşım bana her şeyi danışır. IMF Başkanı olmadan önce bana danıştı. Ne düşünüyorsun- dedi.
     Bu arada Lagardenin gülümseyerek başını arkaya çevirmesi sonrası Tüzmen, mikrofonlara eğilip gülümseyerek, Ben de Laf aramızda Sarkozy gidecek, sen işine bak dedim dedi.
     Lagarde ise Dalgıç arkadaşım Kürşad Tüzmen ile beraber uzun zamandır bu sporun içindeyiz. Burada sizlerle beraber bu etkinlik içinde olmaktan çok mutluyum ifadelerini kullandı.
     Gölcük Belediye Başkanı Ellibeş, Gölcük Engellilerle Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Cebeci ve DESSAT Başkanı Murat Kulakçım, IMF Başkanı Lagardeye plaket verdi.
     Lagarde, kahvaltının ardından İstanbula hareket etti.
     Gölcük Belediyesince düzenlenen Engellileri Anlıyoruz Ulusal Fotoğraf Yarışmasında dereceye giren eserler, Marmara depreminde su altında kalan bir restoranda sergilenecek. Engelli dalgıçlar, Tüzmen ve milli dalgıç Ercümenin 14.00te açılışını yapacağı sergide yer alan fotoğraflar, 14 Mayısa kadar Çınarlık meydanında da sergilenecek.
     (TE-NEC-KMK)
<< Önceki Haber Su altındaki enkazda fotoğraf sergisi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER