Su mevzuatı revize edilecek

Su mevzuatı revize edilecek -Orman ve Su İşleri Bakanlığı Daire Başkanı Nermin Çiçek: Mevcut yönetmelik iyi niyetli sanayicilere engel teşkil ediyor. Arıtmasını ve teknolojisini geliştirse bile, orada üretim yapamıyor. Biz inşall


İZMİR (A.A) - Orman ve Su İşleri Bakanlığı Havza Yönetimi Planlama Daire Başkanı Nermin Çiçek, su havzalarına ilişkin yönetmelikte değişikliğe gidileceğini belirterek, Mevcut yönetmelik iyi niyetli sanayicilere engel teşkil ediyor. Arıtmasını ve teknolojisini geliştirse bile, orada üretim yapamıyor. Biz inşallah bu yönetmeliği revize edeceğiz dedi.
     Çiçek, Ege Bölgesi Sanayi Odasında (EBSO) düzenlenen Su Mevzuatındaki Değişiklikler ve Sanayiciye Etkileri konulu bilgilendirme toplantısında yaptığı konuşmada, su havzalarına ilişkin mevzuatın yenilenmesine ilişkin hazırlık sürecinin devam ettiğini belirtti.
     Mevcut yönetmeliğin bugünkü şartlarda uygulanamadığını, 1983 yılında çıkan yönetmeliğin çok sert hükümlere sahip olduğunu ifade eden Çiçek, şunları kaydetti:
     Bunu yumuşatmak istesek de yargıdan dönüyor. Türkiyede bu tabulaşmış. Bu maddeler olmadan su havzalarının korunamayacağına inanılıyor. Arıtma teknolojileri, kirliliği kaynağında önleme teknolojileri gelişti. İyi niyet gösteren sanayici bunu kullanıyor. Ancak mevcut yönetmelik iyi niyetli sanayicilere engel teşkil ediyor. Arıtmasını ve teknolojisini geliştirse bile, orada üretim yapamıyor. Biz inşallah bu yönetmeliği revize edeceğiz.
     EBSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Erdoğan Çiçekçi ise belediyelerin çevre adına uyguladığı özel statülerin, sanayicilere çile çektirdiğini ileri sürerek, yapılacak mevzuat değişikliğinin buna son vermesini beklediklerini söyledi.
    
     Muhabir: Ali Rıza Karasu / Ufuk Kırabalı
     Yayıncı: Ahmet Kayır
<< Önceki Haber Su mevzuatı revize edilecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER