SÜ Tıp Fakültesinde Bağışlayın Bedeniniz Tıp

SÜ Tıp Fakültesinde Bağışlayın Bedeniniz Tıp Eğitiminde Yaşasın kampanyası başladı


KONYA (A.A) - Selçuk Üniversitesi (SÜ) Tıp Fakültesinde Bağışlayın Bedeniniz Tıp Eğitiminde Yaşasın kampanyası başladı.
     SÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oktay Sarı, Türk Anatomi ve Klinik Anatomi Derneği tarafından bu yıl ilk kez başlatılan Bağışlayın Bedeniniz Tıp Eğitiminde Yaşasın adlı kampanyanın tıp eğitimi için çok önemli olduğunu söyledi.
     Türkiyede tıp fakültelerinde kadavra eksikliği nedeniyle sorun yaşandığını belirten Sarı, temel tıp eğitimi bakımından en büyük sıkıntılardan biri olarak görülen kadavra eksikliği konusunda duyarlı bireylere ihtiyacın olduğunu, kadavra temini yönündeki toplumsal duyarlılığı artırmak için düzenlenen kampanyalara her kesimden destek beklediklerini dile getirdi.
     Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Anatomi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ahmet Kağan Karabulut da tıp eğitiminde 10 öğrenciye bir kadavra sunulması gereken ideal bir sayı olduğunu vurgulayarak, Kampanyamızdaki temel hareket noktamız tıp eğitimimizdeki kadavra sorununu toplum ile paylaşmaktır. Kendi yakınını bir cerraha teslim eden aile bireylerinin o cerrahın veya o hekimin yeterli anatomi eğitimi alıp alamadığını, alamadıysa bunun sonuçlarının toplumsal olarak her bireyde hissedileceğini vurgulamak olacaktır dedi.
    
     Muhabir : Sayed Khodaberdi Sadat
     Yayıncı : Rıfat Yerlikaya
<< Önceki Haber SÜ Tıp Fakültesinde Bağışlayın Bedeniniz Tıp Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER