Sunay Akın Urlada sahneye çıktı

Sunay Akın Urlada sahneye çıktı -Sunay Akın: Bana nerelisin diye sorduklarında, Hititliyim hem de içinden diye yanıt veriyorum


İZMİR (A.A) - Sanatçı Sunay Akın Söz Dinletisi isimli tek kişilik oyununu Urlada sahneledi.
     Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Urla Şubesinin organizasyonuyla Hakan Çeken Kültür Merkezinde düzenlenen etkinlikte, söyleşi ustası Akın, sohbet tarzındaki gösterisiyle izleyicileri hem duygulandırdı hem de kahkahaya boğdu.
     Söyleşisinde İstanbulda kurduğu Oyuncak Müzesini anlatan Akın, kurduğu müzenin dünyanın en iyi oyuncak müzesi ödülünü almasına karşın tek bir kişinin dahi kendisini arayıp tebrik etmediğini, bu durumun trajikomik olduğunu ifade etti.
     Akın, söyleşisinde büyük şair Nazım Hikmetin doğum hikayesini, usta sanatçı Müjdat Gezenin ilk kuklalarını, babasının terzi dükkanında ve ilkokul yıllarında yaşadıklarını da izleyicilerle paylaştı.
     Söyleşisinde etnik kimlik kavgasının anlamsızlığına ve tehlikelerine dikkat çeken Akın, şunları söyledi:
     Yurt dışında veya içinde bana nerelisin diye sorduklarında, Hititliyim hem de içinden diye yanıt veriyorum. Şok oluyorlar. Çünkü dünyadaki tüm uygarlığın merkezinin Anadolu sınırları içinde olduğunu anlatmaya gerek yok. Hepimiz Hititliyiz dedi.
     Gösterinin sonunda ADD Urla Şube Başkanı Ali Yanarın teşekkür plaketi sunduğu Akın, daha sonra izleyiciler için kitaplarını imzaladı.
    
     Muhabir: Göksel Kayseri / Hüseyin Bağış
     Yayıncı: Ufuk Kırabalı
<< Önceki Haber Sunay Akın Urlada sahneye çıktı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER