Suriyede bıraktığı oğlunun yolunu gözlüyor

Suriyede bıraktığı oğlunun yolunu gözlüyor -Ülkesindeki olaylardan 6 çocuğu ve eşiyle kaçan Suriyeli anne, geride bıraktığı 16 yaşındaki oğlunu bekliyor -Suriyeli anne Bereket: -Evimiz bombalandığında oğlum dedesinin yanında olduğu


HATAY (A.A) - Emin Sansar - Ülkesindeki olaylardan kaçarak 6 çocuğu ve eşiyle Türkiyeye sığınan Suriyeli Atkel Bereket, geride bıraktığı oğlunun yolunu gözlüyor.
     Suriyeli anne Bereket, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İdlipin Derkuş kasabasındaki evlerinin Esed ordusu tarafından bombalandığını ve Türkiyeye kaçmak zorunda kaldıklarını anlattı.
     Asi Nehri üzerinden sandalla geçtiklerini ifade eden anne Bereket, Hacıpaşa beldesinde bir ev kiralayarak burada yaşamaya başladıklarını, ancak bir yanının hala Suriyede olduğunu kaydetti.
     Bombardıman sırasında 16 yaşındaki oğlu Diyakın oturdukları kasabaya yakın bir yerde olan Azmarin kasabasındaki dedesinin yanına gittiğini vurgulayan Bereket, şunları söyledi:
     Bombardıman esnasında Allahtan evde değildik. Eşimle birlikte çocuklarımızı okula götürmek için çıkmıştık. Evimizin bulunduğu sokağa geldiğimizde şok olduk. Evimiz bombalanmıştı ve artık ortada ev diye bir şey kalmamıştı. O an ne yapacağımızı bilemedik ve hemen 6 çocuğum ve eşimle birlikte Türkiye sınırına gelerek buruya sığınmak zorunda kaldık. 16 yaşındaki oğlum ise dedesinin yanında olduğu için ona ulaşamadık ve geride bırakmak zorunda kaldık.
    
     -Sınırda oğlunun geleceği günü bekliyor-
    
     Yanındaki çocukları ve eşinin hayatta olmasına çok mutlu olduğunu, savaş korkusu olmadan Türkiyede yaşadıklarını belirten Bereket, ancak yüreğinin bir yanı Suriyede kaldığı için göz yaşlarının hiç dinmediğini bildirdi.
     Oğlundan hiçbir haber alamadığını gözyaşları içinde dile getiren Atkel Bereket, Oğlumu bulmak ve buraya getirmek için ülkemize gitmeye kalktık, ama her gün bombalanıyor. Karşıya geçmeye korkuyoruz. Oğlum için endişeleniyorum. Her gün sınıra gelip bir gün onun da geleceği günü bekleyerek yolunu gözlüyorum. O daha 16 yaşında. Onu çok özledim, 25 gündür biz buradayız o orada diye konuştu.
     Acılı annenin eşi Abdurrahman Bereket ise Türkiyeye sığındıklarında Türk askerlerinin kendilerine çok iyi davrandığını vurgulayarak, tek isteklerinin oğullarının da Türkiyeye gelmesi olduğunu belirtti.
    
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Suriyede bıraktığı oğlunun yolunu gözlüyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER