Suriyedeki dramı belgesel ile anlattı

Suriyedeki dramı belgesel ile anlattı -Haber yapmak için gittiği Suriyede 2 ay tutuklu kaldıktan sonra özgürlüğüne kavuşan Adem Özköse, geçtiğimiz Aralık ayında tekrar Suriyeye giderek Suriye Belgeselini çekti -Özköse:


KONYA (A.A) - Mümin Altaş - Haber yapmak için gittiği Suriyede 2 ay tutuklu kaldıktan sonra özgürlüğüne kavuşan Gazeteci Adem Özköse, geçtiğimiz Aralık ayında tekrar Suriyeye giderek Suriye Belgeselini çekti.
     Özköse, AA muhabirine yaptığı açıklamada, savaşların ve savaş muhabirlerinin olmasını istemediğini ancak meslekleri gereği savaş olan bölgelere gitmeye devam edeceklerini dile getirdi.
     Suriye zindanlarından kurtulduktan kısa süre sonra bu ülkeye tekrar gitmeyi aklına koyduğunu anlatan Özköse, Bu düşüncemin sebebi; yanı başımızda bu kadar büyük bir olay olurken bizim buraya duyarsız kalamamamızdan kaynaklanıyor. Biz orada yaşananları en iyi şekilde dünyaya duyurmalıyız. Baas rejiminin bizi orada 2 ay esir almasının sebebi, oradaki gerçekleri dünyaya duyurduğumuz içindi diye konuştu.
     Suriye Belgeseli için kameraman arkadaşıyla birlikte 6 gün Suriyenin kuzeyinde çekim yaptıklarını ifade eden Özköse, belgeselde komplo teorilerinin olmadığını, zulmü yaşayan insanların anlatıldığını söyledi.
    
     -İlk gittiğimdeki Suriye yok-
    
     Özköse, Suriyeye gittiğinde esir kaldığı dönemden farklı bir ülke ile karşılaştığını vurgulayarak, şunları kaydetti:
     İlk gittiğimdeki Suriye yok. Eski Suriye, tarihin çöplüğüne gidiyor. İçeride büyük bir sıkıntı yaşanıyor. 2 ay zindanda kaldığım için döndüğümde Suriye benim için sadece zindan demekti. Suriyeye tekrar gitmezsem savaş muhabirliği reflekslerimi kaybedecektim. İlk gecemde çokça uyandım ve kaçırıldığım anlar aklıma geldi. Daha sonraki günlerde insanların büyük acılarını gördüğünüzde sizin acınız çok küçük kalıyor. Bir aileye gittik. 14 çocuğundan 4ünü kaybetmiş aile. Ekmek kuyruklarında insanlarla konuştuk. Kaç saattir bekliyorsunuz- soruma, 4 saattir bekliyorum ama gerekirse Esed gidinceye kadar beklerim diyenler var. Evet Esed gidecek. Suriye halkı geri adım atmayacak. Devrimcilerin kontrolünde olan yerlerde herhangi bir kaos yok, bu çok önemli. Direnişcilerin kurdukları okullar, mahkemeler var belgeselimizde. Güzel bir belgesel olduğunu düşünüyorum.
     Önümüzdeki günlerde yayınlanacak belgesel konusunda herhangi bir maddi kazanç gayesi taşımadıklarına işaret eden Özköse, amaçlarının tamamen gerçekleri göstermek olduğunu, belgeselin Suriye ile ilgili yurt genelinde yapılan programlarda da yayınlanacağını sözlerine ekledi.
    
     Yayıncı: Ahmet Kayır
<< Önceki Haber Suriyedeki dramı belgesel ile anlattı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER