Suriyedeki olaylar

Suriyedeki olaylar -Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker: Müslümanların yaşadığı coğrafyada, kan dökülmesinin haram olduğu Ramazan ayında bu tür olayların olmasını kaygı verici buluyorum


DİYARBAKIR (A.A) - Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Suriyedeki olayları kaygı verici bulduğunu söyledi.
     Bakan Eker, Diyarbakırda damızlık koyun ve keçi yetiştiriciliği birliklerinin toplantısına katıldı.
     Toplantıda gazetecilerin soruları üzerine Suriyede yaşanan olayları değerlendiren Eker, Müslümanların yaşadığı coğrafyada, haram ay olarak bilinen ve kan dökülmesinin haram olduğu Ramazan ayında bu tür olayların olmasını kaygı verici buluyorum dedi.
     Eker, Türkiye olarak Suriyedeki gelişmeleri çok dikkatle takip ettiklerini belirterek, şöyle konuştu:
     Sayın başbakanımız ve dış işleri bakanımız zaman zaman bu konuyla alakalı açıklamalarda bulunuyorlar. Suriyedeki olayları kaygı ve endişe içerisinde takip ediyoruz. Ülkenin en büyük şehri olan Halepin tanklar ve toplarla yerle bir edildiği bilgisini aldık. Bu çok trajik bir durum ve kabul edilebilecek bir şey değil. Türkiyenin menfaatleri ve çıkarları doğrultusunda meseleler değerlendiriliyor. Türkiye kendi açısından gerek sınırların güvenliği, gerekse kendisine yönelebilecek tehditler açısından konuyu hassasiyetle takip ediyor. Konuyla ilgili adımlar atılıyor, tedbirler alınıyor. Bunu da kamuoyuyla paylaşıyoruz.
     Bir an önce bölgenin ve Suriyenin huzura kavuşmasını dilediklerini kaydeden Bakan Mehdi Eker, sözlerini şöyle sürdürdü:
     Kan dökülmesinin haram olduğu bu ayda bir Müslüman olarak bu olayı kaygı ve endişe ile takip ediyorum. Türkiye kendi güvenliğini elbette ki sağlayacaktır. Türkiyenin sınırlarının hemen ötesinde kaos, çatışma varsa ve düzen yoksa bu konu Türkiyeyi de ilgilendirir. Suriyede olup bitenle ilgili farklı beyanatlar ve açıklamalar yapılıyor. Biz bunların hepsini hükümet olarak yakından takip ediyoruz ve tedbirlerimizi ona göre alıyoruz.
    
     Muhabir: Aziz Aslan-Şaban Yılmaz
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER