Suriyedeki olaylar ceylanları ürküttü

Suriyedeki olaylar ceylanları ürküttü -Haseki kentine bağlı Rasulayn bölgesindeki çatışmalardan, Şanlıurfanın Ceylanpınar ilçesinde koruma altında tutulan ceylanların da olumsuz etkilendiği bildirildi -TİGEM Genel Müdürü Bilden:


ŞANLIURFA (A.A) - Rauf Maltaş - Suriyenin Haseki kentine bağlı Rasulayn bölgesindeki çatışmalar nedeniyle sınır hattında yer alan ilçeye de adını veren ceylanların yaşananlardan olumsuz etkilendiği bildirildi.
     Rasulayn bölgesinde, ordu birlikleri ile Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) arasında yaklaşık 1 hafta devam eden çatışma ve hava operasyonlarından seken şarapnel parçaları, zaman zamn birkaç yüz metre mesafedeki Ceylanpınar ilçesine kadar ulaştı.
     Yerleşim yerlerinin camlarının kırıldığı patlamalar sırasında sınıra yakın bölgedeki Ceylanpınar Tarım İşletme Müdürlüğünde koruma altında tutulan ceylanlar da çatışma seslerinden etkilendi.
     İşletmedeki veterinerlerin hafta boyunca yakından ilgilendiği ceylanların, yaşanan olumsuzluklardan en az şekilde etkilenmesi için bütün imkanlar seferber edildi.
    
     -TİGEM Genel Müdürü Bilden-
    
     Tarım İşletmeleri Genel Müdürü (TİGEM) Halis Bilden, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son bir haftada sınır bölgesinde istenmeyen olayların meydana geldiğini hatırlattı.
     Söz konusu olayların ilçedeki vatandaşların yanı sıra koruma altındaki ceylanları da olumsuz etkilendiğini belirten Bilden, şunları kaydetti:
     Özellikle Suriyenin jetleri çok ses çıkartarak buralardan geçti. Ceylanlar çok naif ve hassas hayvanlar. Ceylanlarımız, ciddi bir şekilde bölgedeki gürültüden ürktü. Ben de bizim için çok değerli olan hayvanlarımıza bir zarar gelir mi diye korktum. Veteriner arkadaşlarımız konuya ilişkin çeşitli tetkiklerde bulundu. Arkadaşlarımız söz konusu olumsuz etkinin ceylanlarımızda kalmadığını tespit etti. Bundan dolayı çok mutluyum.
     Doğal ortamlarının bozulması ve sayılarının azalması nedeniyle koruma altına alınan, oldukça hassas ve narin yapısıyla bilinen ceylanlar, Türkiyenin en büyük tarım işletmesi olan Ceylanpınar Tarım İşletme Müdürlüğünde oluşturulan özel alanda koruma altında tutuluyor.
    
     Yayıncı: İsmail Fidan
<< Önceki Haber Suriyedeki olaylar ceylanları ürküttü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER