Suriyedeki olaylar

Suriyedeki olaylar -Kilisteki konteyner kentte, Suriyelilerin ihtiyacını karşılaması için büyük bir seyyar su deposu kuruldu, cami avlusundaki depo sürekli dolu tutuluyor


KİLİS (A.A) - Kilisteki konteyner kentte, Suriyelilerin ihtiyacının karşılanması için büyük bir seyyar su deposu kuruldu, cami avlusundaki su deposu ise sürekli dolu tutuluyor.
     Konteyner kentte dün bir grup Suriyelinin su ve bazı ihtiyaçlarının karşılanmadığını öne sürerek protesto gösterisi yapması sonrasında, kentte sessizlik hakim.
     Konteyner kentteki idarecilerin, sığınmacıların su ihtiyaçlarını karşılamak için büyük bir seyyar su deposu kurduğu, kentteki caminin avlusunda bulunan deponun sürekli dolu tutulduğu gözlendi.
     Suriyeliler, camideki seyyar depodan su bidonları ve pet şişelerle evlerine su götürüyor. Bazıları ise konteyner kent yakınlarındaki çeşmelerden su ihtiyacını karşılıyor.
     Bu arada dün çıkan olaylarda zarar gören üç marketin bugün kapalı olduğu ve çevresinin görevliler tarafından temizlenerek açılmaya hazır hale getirmeye çalışıldı.
     Sığınmacıların bazı çadırlarda ve el arabalarında sattığı, sebze, meyve ve çeşitli ürünler de ramazan ayı dolayısıyla ilgi görüyor.
     Havaların çok sıcak olduğu konteyner kentte bazı Suriyeliler de kampın dışında satılan buz kalıplarını satın alıp konteynerlerine götürüyor.
     Çevik kuvvet ekipleri, konteyner kentteki bazı binaların etrafında güvenlik önlemlerini sürdürüyor.
    
     Muhabir: Hasan Özkal / Ahmet Ekinci / Sevil Çelik
     Yayıncı: Tuncer Çetinkaya

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER