Suriyedeki olaylar

Suriyedeki olaylar -Hatayda siyasi parti il başkanları, Suriyede yaşanan olaylarla ilgili bildiri yayınladı -Bildiriden: Hiçbir dedikodu, hiçbir fitne, hiçbir olumsuz düşünce ilimizde var olan bu kardeşlik hukukunu bozamayacaktır


HATAY (A.A) - Hatayda siyasi parti il başkanları, Suriyede yaşanan olaylarla ilgili ortak bildiri yayınladı.
     CHP Hatay İl Başkanı Servet Mullaoğlu, Hatay Gazeteciler Cemiyetinde düzenlenen toplantıda il başkanları adına yaptığı konuşmada, kentte faaliyet gösteren siyasi partilerin il başkanları olarak Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesizin daveti üzerine valilikte toplandıklarını, Suriyede yaşanan olumsuzluklar ve Hataydaki gelişmeler hakkında bilgilendirildiklerini söyledi.
     Toplantıdan sonra hazırladıkları bildiriyi kamuoyuyla paylaşmayı uygun gördüklerini belirten Mullaoğlu, şöyle konuştu:
     Suriye Arap Cumhuriyeti ile aramızda kültürel, akrabalık, tarihi ve ticari bağlar ve ilişkiler var. Bu nedenle komşu ülkede yaşanan gelişmelerden duyduğumuz üzüntüyü kamuoyuyla paylaşmak isteriz. Dileğimiz mümkün olan en kısa zamanda Suriyede iç barışın yeniden tesis edilmesidir. Komşu ülke Suriyede yaşananlara üzülmekle beraber hiç kuşkusuz hepimizin ortak hedefi sevginin, barışın, hoşgörünün merkezi Hatayımızdaki bu sevgi ve barış ikliminin komşumuzda yaşanan gelişmelerden olumsuz etkilenmemesidir. İyi veya kötü niyetle, bilgi eksikliğinden kaynaklanan sebeplerle kamuoyuna yansıyan çeşitli değerlendirmeler olduğu, halkımızın bu değerlendirmelerden olumsuz etkilendiği görülmektedir. Bugün saflarımızı daha da sıklaştırmamız ve birbirimizi daha fazla sevmemiz, daha fazla anlayışla karşılamamız gerektiğinin bilincindeyiz. Biliyoruz ki bu coğrafyada kardeşlik hukuku zedelendiği zaman, birlik beraberlik duygusu zayıfladığı zaman maalesef arkasından acı ve gözyaşı gelmiştir. İçinden geçtiğimiz süreçte bilerek veya bilmeyerek, kasıtlı veya kasıtsız olarak kardeşlik hukukunu zedelemek, birlik beraberlik duygusunu zayıflatmak isteyenler olabilir. Halkımızın bu tür değerlendirme ve dedikodulara itibar etmemesini istiyoruz.
     Mullaoğlu, devletin demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti yapısıyla hiçbir vatandaşı arasında ayrım yapmadığına ve yapmayacağına, kendi vatandaşlarının huzur ve güvenliği için gereken tüm önlemleri aldığına ve alacağına inandıklarını ifade etti.
     Hiçbir kişi veya grubun var olduğunu düşündüğü sorunların çözümü için resmi kurumlar yerine kendisini görevli saymasını doğru bulmadıklarını belirten Mullaoğlu, şunları kaydetti:
     İçinden geçtiğimiz bu nazik süreçte halkımızın birlik ve beraberliği açısından tüm kurum ve kuruluşların, tüm siyasi partilerin, tüm sivil toplum örgütlerinin, meslek odalarının hatta bireylerin kamuoyuna yaptıkları açıklamalarda kamuoyuyla paylaştıkları her kelimeye dikkat etmelerini, söylediklerinin kamuoyunda nasıl algılanacağını iyi değerlendirmelerini ve halkımızı, özellikle gençlerimizi olumsuz düşüncelere sevk edecek söz ve ifadelerden kaçınmalarını arzu ediyoruz. Hiçbir dedikodu, hiçbir fitne, hiçbir olumsuz düşünce ilimizde var olan bu kardeşlik hukukunu bozamayacaktır, bozmak isteyenler karşısında bizi bulacaktır diye konuştu.
     Bildiriyi AK Parti İl Başkanı İsmail Kimyeci, CHP İl Başkanı Servet Mullaoğlu, MHP İl Başkanı Adnan Akdaş, Saadet Partisi İl Başkanı Necmettin Çalışkan, Demokrat Parti İl Başkanı Yahya Bulgurcu, ÖDP İl Başkanı Naime Turunç, DSP İl Başkanı Yılmaz Eşki ve BBP İl Başkanı Nevin Zeytineli imzaladı.
    
     Muhabir: Abdulgafur Kılıç / Anıl Bağrık
     Yayıncı: Hande Cankar

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER