Suriyedeki olaylar

Suriyedeki olaylar -Aralarında 50 askerin de olduğu 722 Suriyeli Türkiyeye sığındı -Gelenler arasındaki 10 kişinin yaralı olduğu öğrenildi


HATAY (A.A) - Suriyedeki olaylardan kaçan ve aralarında 52 askerin de olduğu toplam 722 Suriyeli Türkiyeye sığındı. Gelenlerden 10unun yaralı olduğu öğrenildi.
     Ülkelerindeki olaylardan kaçan aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu Suriyeliler zorlu bir yolculuğun ardından Türkiye sınırına geliyor.
     Suriyenin Halep ve İdlip kentlerine bağlı köylerde çıkan çatışmaların ardından Türkiyeye kaçışları süren Suriyeliler, uzun ve yorucu bir yolculuğun ardından Türkiyeye geçiş yapan Suriyeliler, hayatta kalmanın mutluluğunu yaşıyor.
     Son olarak Hatayın Reyhanlı ilçesine bağlı Kuşaklı, Bükülmez ve Kavalcık köylerinde sınıra gelen 722 Suriyeli, güvenlik önlemleri altında sınırdan minibüslerle alınarak Reyhanlı Hac Konaklama Tesislerine getirildi.
     Grupta bulunan aralarında 2 albay, 1 yüzbaşı, 1 binbaşının da bulunduğu 52 asker ve aileleri Apaydın Kampına, diğer Suriyeliler ise Kahramanmaraşa gönderildi.
     Suriyenin Halep ve İdlip kentlerine bağlı köylerde çıkan çatışmalarda silahla yaralandığı belirtilen 10 Suriyeli ise Reyhanlı Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı.
    
     Muhabir: Cem Genco/İsmihan Özgüven/Zuhal Uzundere Kocalar
     Yayıncı: A. Fatih Tekcan

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER