Suriyedeki olaylar

Suriyedeki olaylar -Ülkelerinden kaçan, aralarında askerler ile 2 yaralı çocuğun bulunduğu 494 Suriyeli, Türkiyeye sığındı -Yaralı çocuklar, Reyhanlı Devlet Hastanesindeki müdahaleye rağmen kurtarılamadı (Fotoğraflı-Gö


HATAY (A.A) - Ülkelerindeki olaylardan kaçan, aralarında askerler ile 2 yaralı çocuğun bulunduğu 494 Suriyeli, Türkiyeye sığındı.
     Reyhanlı ilçesine bağlı Bükülmez ve Kavalcık köyleri sınırına gelen, aralarında askerler ve 2 yaralı çocuğun da bulunduğu 494 Suriyeli, Türkiyeye sığınma talebinde bulundu.
     Güvenlik önlemleri altında sınırdan minibüslerle alınan Suriyeliler, Reyhanlı hac konaklama tesislerine getirilirken, yaralı çocuklar Reyhanlı Devlet Hastanesine kaldırıldı.
     Halep ve İdlip kentlerine bağlı köylerde çıkan çatışmalarda yaralandıkları belirtilen çocuklar, yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Çocukların cenazeleri, Adana Adli Tıp Kurumunda yapılan incelemelerin ardından yakınlarına teslim edildi.
     Gelen Suriyeliler arasında bulunan 1 üsteğmen ve 1 teğmen ile aileleri Apaydın Kampına, diğerleri ise Osmaniye ve Adanaya gönderildi. Suriyelilerin, yanlarında televizyon, vantilatör, mutfak eşyası, halı, elektrikli süpürge ve yiyecekler getirdikleri gözlendi.
     Bu arada önceki günlerde çatışmalarda yaralanarak getirildikleri Türkiyede çeşitli hastanelerde tedavi görürken hayatlarını kaybeden 3 Suriyelinin cenazeleri de sınıra gelen akrabalarına teslim edildi.
    
     Muhabir: Cem Genco/Zuhal Uzundere Kocalar
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER