Suriyedeki olaylar

Suriyedeki olaylar -AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Uslu: -Bilgisayar, kuaförlük kursları gibi meslek edindirme kurslarının dahi düşünüldüğü bir mülteci kampı, herhalde dünyadaki diğer pek çok mülteci kamplarının standartlar


ŞANLIURFA (A.A) - AK Parti Şanlıurfa Milletvekili ve Akdeniz İçin Birlik Parlamenter Asamblesi Türk Grubu Başkanı Zeynep Karahan Uslu, Türkiyeye sığınan Suriyelilerin barındığı Ceylanpınardaki çadır kenti ziyaret etti.
     Zeynep Karahan Uslu, Telhamut Çadır Kentinde ilk olarak sahra hastanesinde tedavi gören hastalar ve yakınlarıyla görüştü. Hastanede görev yapan doktorlardan hastaların durumuyla ilgili bilgi alan Uslu, daha sonra tesiste kalan Suriye vatandaşlarıyla da bir araya geldi.
     Uslu, ziyaretin ardından yaptığı açıklamada, Türkiyede 10 farklı noktada 81 bin Suriyeli mülteciye hizmet verildiğini belirtti.
     Çadır kentlerde kalan Suriyelilere pek çok hizmetin sunulduğunu ifade eden Zeynep Karahan Uslu, şunları kaydetti:
     Çadır kentlerde kalan pek çok mülteciye, bugüne kadar başta sağlık ve sosyal hizmetler olmak üzere birçok alanda önemli hizmetler verildi ve verilmeye devam ediyor. Bilgisayar, kuaförlük kursları gibi meslek edindirme kurslarının dahi düşünüldüğü bir mülteci kampı herhalde dünyadaki diğer pek çok mülteci kamplarının standartları üzerinde olduğumuzu gösteriyor. Bu da bizim dünya standartlarının çok üstünde bir çalışmayı, gayreti, sevecenliği ve kardeşlik köprüsünü ortaya koyduğumuzu gösteriyor. Sadece Ceylanpınarda 16 bin kişiye aynı hizmetin benzer kalitede verildiğini görüyoruz.
     Suriyede barışın ve devlet zulmünün bir an evvel son bulmasını arzu ettiklerini dile getiren Uslu, Türkiye, barışın geleceği güne kadar, bütün Suriyeli kardeş ve dostlarının yanında olacak, onlara kucak açacaktır dedi.
    
     Muhabir: Rauf Maltaş / Mehmet Güldaş
     Yayıncı: İsmail Fidan

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER