Suriyedeki olaylar

Suriyedeki olaylar -Hatay Valisi Lekesiz: -Havan topu veya top mermisinin düştüğü yerlerin, Hatay il ve ilçe merkezleriyle alakası yok. Top veya havan topu mermisi düşen alanlar, tamamen sınır noktasındaki kırsal alanda -


ADANA (A.A) - Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, Havan topu veya top mermisinin düştüğü yerlerin, Hatay il ve ilçe merkezleriyle alakası yok. Top veya havan topu mermisi düşen alanlar, tamamen sınır noktasındaki kırsal alanda dedi.
     Vali Lekesiz, yaptığı açıklamada, Suriye tarafındaki çatışmalardan dolayı Türkiye-Suriye sınırında Hataya düşen top veya havan topu mermileri olduğunu söyledi.
     Yerleşim yerlerine uzak kırsal kesime ve sınır noktasında düşen top mermilerinin sosyal medyada, gerekse yazılı ve görsel medyada Hataya bir top mermisi daha düştü şeklinde verilmesinin sakıncalı olduğuna dikkati çeken Lekesiz, Bu durum, ilimiz dışında yaşayan vatandaşlarımız tarafından ve dış dünya tarafından Hayatın il merkezine sürekli top düştüğü gibi bir algıya yol açıyor dedi.
     Lekesiz, bu algıyı düzeltmek gerektiğini belirterek, şunları kaydetti:
     Şu ana kadar ne il, ne de ilçe merkezimize top mermisi düşmedi. Düşeceğine de ihtimal vermiyoruz. İl merkezimiz sınırdan yaklaşık 40 kilometre uzaklıkta, ilçe merkezlerimizden en yakın olan Yayladağı ilçemiz, o da çatışmaların olduğu yere aşağı yukarı 15 kilometre mesafede. Dolayısıyla şu ana kadar yazılı, görsel veya sosyal medyada Hataya bir top mermisi daha düştü, Hataya bir havan topu daha düştü şeklinde haber verilmesi doğru değil. Havan topu veya top mermisinin düştüğü yerlerin, Hatay il ve ilçe merkezleriyle alakası yok. Top veya havan topu mermisi düşen alanlar, tamamen sınır noktasındaki kırsal alanda.
     Sınır noktasında, Suriye hükümet güçleriyle muhalifler arasındaki çatışmaların yoğunlaştığını ifade eden Lekesiz, Sınır noktasında bulunan yerlere, bu çatışmanın sonucunda Suriye hükümet güçlerinin gönderdiğini değerlendirdiğimiz top mermileri veya havan topları düşüyor. Son 3 gündür, bizim sınırlarımızdan kimisi 50 metre, kimisi yaklaşık bin metre kadar içeriye 4 tane top veya havan topu mermisi düştü. Son olarak havan topu veya top mermisi düşen yer Güveççi köyüne yaklaşık 2 kilometre mesafedeki kırsal alan. Herhangi bir can ve mal kaybı yok. Bundan önce düşen 3 top veya havan topu mermisinde de can veya mal kaybı yok diye konuştu.
     Düşen top veya havan topu mermileriyle ilgili resmi ağızlardan yapılan açıklamalara itibar edilmesini isteyen Lekesiz, bilgi kirliliğinin olumsuz yansımalara neden olabileceğini kaydetti.
     Bu konuda doğru bilgiyi en hızlı şekilde kamuoyuna iletmeye çalıştıklarını dile getiren Lekesiz, şöyle devam etti:
     Düşen top mermileriyle ilgili resmi açıklama yapılmadıkça, diğer yanlış bilgilere vatandaşlarımız itibar etmesinler ve sakin olsunlar. Karşı tarafla ilgili görüşmeleri hükümetimiz, devletimiz yürütüyor. Merkezinde ve mahalline alınması gereken tedbirleri de valiliğimiz koordinasyonunda alıyoruz. Vatandaşlarımız sakin ve soğukkanlı olsunlar. Süratli şekilde doğru bilgiyi kamuoyuna iletmeye çalışıyoruz. Lütfen bir kaos ve kargaşa ortamı varmış gibi bilgi oluşturmaya yönelik, kimlerin tarafından ortaya çıkarıldığı da belli olmayan bilgilere itibar edilmesin. İl ve ilçe merkezlerimize top veya havan topu düşmesi mesafeden dolayı imkansız gözüküyor. Antakya kent merkezi ve ilçelerinde herhangi bir sorun yok. Günlük hayatın gerekleri neyse tüm yönleriyle devam ediyor. Başta il merkezi olmak üzere adeta Hataya saat başına bomba düşüyormuş gibi bir algıya yol açılmaması için basın yayın organlarımızdan azami özeni göstermelerini istirham ediyorum.
    
     Muhabir: Ali Güreli
     Yayıncı: Tevfik Işık

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER