Suriyedeki olaylar

Suriyedeki olaylar -Ülkelerindeki çatışmada yaralanan biri hamile toplam 9 Suriyeli, Türkiyeye getirildi -Yarılılardan 2si müdahalelere rağmen kurtarılamadı


HATAY (A.A) - Ülkelerindeki çatışmada yaralanan biri hamile toplam 9 Suriyeli Türkiyeye getirildi. Yaralılardan durumları ağır olan 2 kişi, müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
     Alınan bilgiye göre, Suriyenin İdlib kentine bağlı Sarmada kasabasında, ordu birlikleri ile muhalifler arasında çıkan çatışma sonucu, aralarında bir hamile kadının da bulunduğu 9 kişi yaralandı.
     Yaralılar, yakınlarının yardımıyla Hatayın Reyhanlı ilçesi Cilvegözü Sınır Kapısına getirildi.
     Ambulanslara alınan yaralılardan Reyhanlı Devlet Hastanesine kaldırılan 6 aylık hamile Emine İbrahimin (25) de silahla sol omuzundan yaralandığı, karnına da şarapnel parçası isabet ettiği belirtildi.
     Saldırı sırasında Emine İbrahimin (25) kocası Mustafa İbrahimin de (29 )bileklerine şarapnel parçası isabet etmesi sonucu yaralandığı öğrenildi. İlk çocuklarına hamile olan karısını ambulanstan indirildikten sonra tekerlekli sandalye ile hastanenin acil servisine götüren Mustafa İbrahim (29), daha sonra doktor kontrolünden geçti.
     Hastane yetkilileri, Emine İbrahimin karnındaki bebeğin şans eseri zarar görmediğini ve tedavisinin sürdüğünü belirtti.
     Türkiyeye getirilen yaralılardan durumları ağır olan 2 kişinin, müdahalelere rağmen kurtarılamadığı bildirildi.
    
     Muhabir: Cem Genco/Ali Güreli
     Yayıncı: Şükran Yücel

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER