Suriyedeki olaylar

Suriyedeki olaylar -Tel Abyadta yaşanan çatışmalar nedeniyle eğitime ara verilen Akçakaledeki ilköğretim okulunda bugün yeniden ders başı yapıldı


ŞANLIURFA (A.A) - Tel Abyadta yaşanan çatışmalar nedeniyle Akçakalede yaklaşık 3 ay önce öğrencileri geçici olarak başka okullara gönderilen okulda bugün yeniden ders başı yapıldı.
     Suriyenin Rakka kentine bağlı Tel Abyad ilçesinde ekim ayında ordu birlikleri ile Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) mensupları arasında çıkan çatışmaların ardından bazı okullarda güvenlik gerekçesiyle geçici olarak eğitime ara verildi.
     Bölgede çatışmaların durmasının ardından eğitim ve öğretimin yeniden başladığı ve öğrencilerin telafi eğitimine alındığı Akçakalede, Suriye sınırına yakın bir noktada bulunan Cumhuriyet İlköğretim Okulunun öğrencileri Süleyman Şah ve Atatürk ilköğretim okullarında yönlendirildi.
     Aradan geçen sürede bölgenin kontrolünün büyük ölçüde ÖSO birliklerine geçmesi ve çatışmaların durması üzerine söz konusu okul, yeniden eğitim ve öğretime açıldı. Şimdiye kadar başka okullarda derslere devam eden öğrenciler, 3 aylık aranın ardından kendi okullarında ders başı yaptı.
     İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Borulday, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ekim ayında Tel Abyadta çatışmaların yoğunlaşması üzerine eğitime ara verilen okulda bugün yeniden ders başı yapıldığını söyledi.
     Çatışmaların yoğunlaşması nedeniyle sınıra en yakın okul konumundaki Cumhuriyet İlköğretim Okulunun öğrencilerini iki farklı okula taşıdıklarını belirten Borulday, Bugün itibarıyla Suriye sınırında herhangi bir çatışmanın olmaması nedeniyle söz konusu okulda yeniden eğitim verilmeye başlandı diye konuştu.
     Öğrencilerden Halil Orhan da kendi okullarında eğitim verilmeye başlamasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
     Rakka kentine bağlı Tel Abyad ilçesinde ÖSO mensupları ile ordu birlikleri arasında yaşanan çatışmalar nedeniyle zaman zaman okullarda eğitime ara verilmişti.
    
     Muhabir: Müslüm Etgü / Mehmet Güldaş
     Yayıncı: Sevil Çelik

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER